AGLOMERAȚIE la vama cu Ungaria. Se așteaptă chiar și 3 ore pentru tranzit

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Ungaria. Restricţii de circulaţie pentru autovehiculele de mare tonaj. Șoferii camioanelor, obligați să staţioneze în parcări
Ungaria. Restricţii de circulaţie pentru autovehiculele de mare tonaj. Șoferii camioanelor, obligați să staţioneze în parcări

Traficul este intens la graniţa cu Ungaria pentru camioane, după restricţiile de circulaţie impuse de Rusalii de către Ungaria. Cel mai mult se așteaptă la Petea - 300 de minute.   

Urmare a restricţiilor de circulaţie pentru autovehiculele de mare tonaj impuse de autorităţile ungare pe teritoriul statului vecin, cu ocazia Rusaliilor Catolice, când autovehiculele de transport marfă nu au circulat, la această oră, în punctele de trecere a frontierei de la granița comună, se înregistrează timpi de aşteptare ridicaţi pe sensul de ieşire din ţară pe arterele destinate acestor autovehicule.

În plus autorităţile maghiare efectuează verificări suplimentare pentru acest tip de mijloace de transport.

Inspectoratele Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Oradea şi Sighetu Marmaţiei au contactat încă de luni autorităţile de frontieră din Ungaria pentru dispunerea unor măsuri comune pentru fluidizarea traficului, care să vizeze inclusiv suplimentarea personalului de către partea ungară, precum şi deschiderea unor artere suplimentare pentru verificarea automărfarelor.

Astfel, a fost mărit numărul arterelor de control pentru automarfare pe sensul de ieşire din ţară, atât în P.T.F. Nădlac II (se lucrează pe 6 artere), cât şi în P.T.F. Vărşand (se lucrează pe 3 artere), P.T.F. Borş (se lucrează pe 3 artere), P.T.F. Borş II (se lucrează pe 3 artere) şi PTF Petea (2 artere).

Totodată, în primele ore ale zilei, de la ridicarea restricţiilor impuse de autorităţile maghiare, poliţiştii de frontieră de la graniţa cu Ungaria au controlat 5.000 de automarfare, dintre care 4.000 au fost pe sensul de ieşire.

Poliția de Frontieră Română recomandă șoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră deschise tranzitului de mărfuri de la frontiera româno-ungară, în funcţie de capacitatea permisă, astfel:

pe raza jud. Satu Mare: P.T.F. Petea

pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta, P.T.F. Borş, P.T.F. Borş II

pe raza jud. Arad: P.T.F. Nădlac, P.T.F. Nădlac II, P.T.F. Turnu, P.T.F. Vărşand.

La această oră, cel mai mult se așteaptă la Petea - 300 de minute. În Borș se așteaptă 140 de minute, în Vârșand - 240 de minute, iar la Nădlac II - 60 de minute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel