Aeronavă aterizată de urgenţă în India, după o alertă cu bombă

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un avion al companiei ruse Azur Air, cu 244 persoane la bord, a efectuat o aterizare de urgenţă la o bază aeriană militară din India din cauza unei alerte cu bombă, au anunţat marţi autorităţile, transmite AFP.

Avionul, care decolase de la Moscova cu destinaţia Goa, în sud-vestul Indiei, a aterizat la baza forţelor aeriene indiene din Jamnagar, statul Gujarat, luni seara târziu.

Potrivit presei locale, avionul a fost deviat de pe ruta sa după ce compania Azur Air a primit un mesaj în care era informată că la bordul aparatului s-ar afla o bombă. Ambasada Rusiei în India a declarat că fusese alertată de autorităţile indiene.

'Toate persoanele de la bord sunt în siguranţă. Autorităţile procedează la o inspecţie amănunţită a avionului', a precizat ambasada rusă pe Twitter marţi dimineaţă, titrează Agerpres.

Poliţia din Gujarat a declarat pentru AFP că o unitate antiteroristă inspecta avionul şi bagajele pasagerilor, în timp ce aceştia aşteptau în aeroport. 'Nimic suspect nu a fost găsit până acum', a afirmat marţi Premsukh Delu, un responsabil al poliţiei.

Turiştii ruşi au interdicţie în numeroase ţări după declanşarea invaziei ruse în Ucraina, dar ei continuă să vină în număr mare în India, mai ales pe litoralul din Goa. 

Aeronavă aterizată de urgenţă în India, după o alertă cu bombă

 

Garda Națională de Securitate nu a găsit nimic suspect la bordul zborului charter Moscova-Goa, care a aterizat de urgență la Jamnagar din cauza unei amenințări cu bombă luni. Directorul aeroportului Jamnagar a declarat că toate bagajele au fost verificate cu atenție și că NSG nu a găsit nimic suspect. 

După ce zborul a aterizat, o echipă de geniști și echipe de pompieri au ajuns la fața locului, împreună cu o echipă CISF, colectorul și superintendentul poliției. Pasagerii au fost debarcați, iar zborul a fost verificat. 

Ambasada Rusiei a emis și ea o declarație cu privire la amenințarea cu bombă și a precizat că toți cei aflați la bord sunt în siguranță. Securitatea în afara aeroportului internațional din Goa a fost întărită. Aeronava a fost plasată la compartimentul de izolare.

"Urmărim activitățile de aici, nu este nimic de care să ne îngrijorăm. Poate fi vorba și de un zvon, dar nu ne asumăm niciun risc", a declarat adjunctul superintendentului de poliție din Vasco, Salim Shaikh. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel