Adrian Năstase despre „scenariul“ pe termen lung: „Cât este pregătit PSD să stea în opoziție?“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Adrian Năstase este de părere că insistențele pentru alegerile anticipate reprezintă un plan de bătaie pe termen lung, atât pentru PNL, cât și pentru PSD, miza ajungând până la alegerile prezidențiale din 2024.

Năstase PSD că se prefigurează un scenariu care i-ar putea trimite în opoziție o perioadă îndelungată de timp.

„Una din rațiunile pentru care Iohannis face presiuni pentru organizarea de alegeri parlamentare anticipate este evidentă. La guvernare, PNL pierde din suportul public iar încă șase luni ar crea un mare risc legat de viitoarea configurație a parlamentului. Nu vreau să reiau argumentele clasice legate de acest proiect al premierului Iohannis.

Vreau însă să subliniez un risc mai îndepărtat. În 2024, alegerile parlamentare și cele prezidențiale ar trebui să aibă loc în același timp. În măsura în care vor avea loc, anul acesta, alegeri anticipate, atunci alegerile parlamentare din 2024 vor avea loc cu șase luni înainte de alegerile prezidențiale. În aceste condiții, Iohannis va avea posibilitatea, dacă nu se modifică Constituția în ceea ce privește desemnarea candidatului de premier (greu de crezut), de a desemna premierul care va organiza guvernul care se va ocupă de alegerile prezidențiale.

Întrebarea care se pune este cât este pregătit PSD să stea în opoziție?“, notează Adrian Năstase într-o postare recentă pe blogul său.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel