Adrian Năstase, despre doborârea avionului ucrainian: „Vântul își schimbă direcția”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Fostul premier Adrian Năstase a comentat astăzi informația potrivit căreia armata iraniană a doborât avionul ucrainean care decolase miercuri de la Teheran cu destinația Kiev.

„In mod paradoxal, doborârea avionului ucrainian de catre fortele armate iraniene a calmat retorica de razboi din orientul Mijlociu, declansata de asasinarea, „in legitima aparare", a generalului Soleimany la ordinul presedintelui Trump (probabil ca va trebui sa redefinim, in viitor, notiunea de legitima aparare in dreptul international, tinand seama de doctrina „legitimei apărari preventive", lansate de presedintele Bush după atacarea Turnurilor gemene, in 2001).

Atmosfera de conflict, cu pregatiri de operatiuni militare directe sau prin proxy, amplificate de imaginile de la inmormantarea generalului, s-a modificat datorită tragediei mortii celor 178 de victime – iranieni si straini.

In aceste conditii, Iranul a trebuit sa treaca in defensivă iar soarta pasagerilor avionului doborăt (probabil din nepriceperea unor militari iranieni) a „acoperit" operatiunea de lichidare a lui Soleimany.

Adeseori, in viata internatională, vântul, din motive nestiute, isi schimbă directia”, a scris Adrian Năstase pe blogul personal.

Armata iraniană a anunțat astăzi, prin intermediul unui comunicat de presă, că a doborât avionul ucrainean care decolase miercuri de la Teheran cu destinația Kiev, însă susține că doborârea aeronavei nu a fost un act intenționat, a informat televiziunea iraniană de stat, citată de BBC.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel