Adrian Năstase, despre alegerile prezidenţiale: "Nu vreau să risc amendă pentru emisiune"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Adrian Năstase a comentat candidatura Vioricăi Dăncilă la alegerile prezidenţiale, din partea PSD şi susţine că aceasta nu ar fi trebuit să intre în cursa electorală, deşi a apreciat conduita şi comportamentul său, în raport cu cel al lui Klaus Iohannis.

"În opinia mea, Viorica Dăncilă nu ar fi trebuit să candideze. Ar fi trebuit acceptată candidatura lui Tăriceanu, menţinerea alianţei cu ALDE, păstrarea guvernului pentru alegerile parlamentare de anul viitor şi eventual, dacă nu se câştigau alegerile, decontul nu mai era făcut de Viorica Dăncilă, care a devenit, aşa cum i-am spus la momentul în care ne-am întâlnit, un ţap ispăşitor.

Înclin să cred că a fost acelaşi mecanism ca cel care l-a împins pe Victor Ponta să candideze, creând acea ruptură cu Crin Antonescu şi PNL la momentul alegerilor care au fost până la urmă pierdute şi prin destrămarea USL-ului s-a ajuns la situaţia de blocaj care a urmat. A fost o greşeală atunci", a spus Adrain Năstase, la "Legile Puterii".

Fostul lider al PSD a vorbit şi despre prestaţia Vioricăi Dăncilă, din postura de candidat la alegerile prezidenţiale.

"Viorica Dăncilă a arătat diferența dintre un om corect și un personaj care a venit cu mesaje... nu vreau să risc amendă pentru emisiune. În mod evident, diferența dintre cei doi candidați a fost în favoarea Vioricăi Dăncilă din punct de vedere al conduitei, al comportamentului, al modului în care a sugerat să se desfășoare competiția electorală s.a.m.d. (...) Nu avea cum să convingă. (...) Un profiler este necesar şi atunci când cauţi un candidat pentru preşedinte. Oricine putea să spună că Viorica Dăncilă nu era potrivită pentru aşa ceva, fiind o persoană foarte bine de altfel. 

Fiind o persoană mai timorată, neobişnuită cu televiziunile, cu Denise Rifai, cu Turcescu, cu alţii. Dar, iată că, până la urmă, în câteva săptămâni, a reuşit să stea foarte bine pe picioare, să vorbească articulat şi inteligent. Să nu exagerăm. Au fost nişte gafe, fără îndoială, dar putem să continuăm cu prieteni din zona PNL-ului", a mai spus Adrian Năstase.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel