Adrian Mutu, prima înfrângere dramatică pe banca lui Rapid București: Învinsă de U Craiova 1948 în Giulești

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Partidă dramatică luni seara pe noua arenă din Giulești, unde Rapid București a fost învinsă de U Craiova 1948, la capătul unui meci dramatic, încheiat cu scorul de 2-3 (1-1) pentru oaspeți. În minutul 90 scorul era 1-2. Rapid a egalat în prelungiri, dar oltenii au revenit și au dus toate punctele.

Lupta pentru primul loc în play-out rămâne deschisă până în ultima etapă, Rapid București ratând luni seara ocazia de a se deprinde decisiv în fruntea clasamentului.

Partida a început cu stângul pentru oaspeți, care și-au marcat în proprie poartă, după o fază ce a semănat cu jocurile mecanice, Diallo introducând mingea involuntar, cu călcâiul, în proprie poartă (1-0, min. 8).

Oltenii au replicat și au egalat înainte de pauză, prin Compagno, care a valorificat din poziție unu la unu cu portarul Moldovan, o excelentă pasă filtrantă a lui Bauza (1-1, min. 44).

La revenirea de la vestiare, Compagno a transformat o lovitură de pedeapsă, obținută de același Bauza, care fusese faultat de Moldovan (1-2, min. 47).

Giuleștenii pornesc ofensiva și îl scot în evidență pe Popa, care are câteva intervenții salvatoare.

În minutul 90, centralul dictează 5 minute de prelungiri. Rapidiștii reușesc să scoată un penalty, pe care îl transformă Albu, în minutul 90+2 (2-2).

Meciul părea să se încheie cu o remiză, când oaspeții au lansat un ultima atac, finalizat cu un șut al belgianului Baeten din marginea careului care s-a oprit în plasa porții giuleștene (2-3, min. 90+5).

Rapid București rămâne pe prima poziție a play out-ului, cu 39 de puncte, la egalitate cu Sepsi Sfântu Gheorghe, și joacă în ultima etapă, cu CS Mioveni, în deplasare.

Mutu, învins de fosta echipă

 

U Craiova 1948 ocupă locul 10, cu 34 de puncte și are asigurată menținerea în Liga 1, cu o etapă înainte de finele campionatului.

„E o înfrângere greu de digerat, probabil avem nevoie și de astfel de dușuri reci, să devenim o echipă puternică. Adevărul e că am luat niște goluri ușoare. Am avut meciul la mâna noastră, am avut ocazii să facem 2-0, dar ăsta e fotbalul câteodată, nemilos, de aceea este și frumos. Trebuie să învățăm din greșeli și să mergem înainte. 

Ei au avut 3 șuturi pe poartă și au marcat de 3 ori! Nu ne-au surprins cu nimic din punct de vedere tactic. Am făcut niște greșeli pe care rar le vezi la noi, nu se vor mai repeta. În primele 30 de minute a fost doar Rapidul în teren, apoi a urmat o degringoladă”, a declarat Mutu la Orange Sport 1.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel