Administrația Prezidențială replică pentru Teodorovici: Dăncilă l-a mandatat Darius Vâlcov să poarte discuţii

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici

Administraţia Prezidenţială face noi precizări privind rectificarea bugetară. Ministrul de Finanțe, Orlando Teodorovici, a declarat la digi24 că a fost o lipsă de comunicare întere cele două instituții.

Preşedinţia precizează că în urma discuţiei telefonice pe care preşedintele Iohannis a avut-o cu Viorica  Dăncilă, aceasta l-a mandatat Darius Vâlcov să poarte discuţii cu reprezentanţii Administraţiei Prezidenţiale.

„Angajarea sumelor pentru deplasări externe se realizează în momentul semnării contractelor aferente, nu înainte. În lipsa creditelor bugetare necesare pentru efectuarea plăţilor, Administraţia Prezidenţială nu va putea achita integral viitoare obligaţii contractuale, nici pentru deplasări externe, nici pentru alte angajamente. Referitor la cheltuielile de capital, Administraţia Prezidenţială are contracte în derulare, cu termene de achitare în semestrul al doilea din anul 2018. Contractele vizează lucrări de reparaţii aflate în execuţie sau planificate pentru a fi realizate în semestrul II al anului 2018 în spaţiile oficiale ale Complexului „Palat Cotroceni”, sediul Administraţiei Prezidenţiale, pentru buna desfăşurare a activităţilor organizate de instituţie în anii 2018 şi 2019, respectiv Summitul „Iniţiativei celor 3 Mări” (17-18 septembrie 2018) şi alte evenimente găzduite în anul 2019 cu ocazia exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. În lipsa creditelor bugetare necesare pentru plata contractelor încheiate pentru cheltuieli de capital, Administraţia Prezidenţială nu va putea achita prestaţiile şi produsele care reprezintă obligaţii contractuale”, transmite Preşedinţia.

„În ceea ce priveşte lipsa comunicării între Administraţia Prezidenţială şi MFP, invocată de ministrul finanţelor, precizăm faptul că în urma discuţiei telefonice pe care Preşedintele României a avut-o vineri, 3 august a.c., cu prim-ministrul, doamna Viorica Dăncilă l-a mandatat pe consilierul de stat Darius Vâlcov să poarte discuţii cu reprezentanţii Administraţiei Prezidenţiale pe tema rectificării bugetare. Aceste discuţii au avut loc încă de vineri şi au fost urmate de o adresă oficială transmisă de către Administraţia Prezidenţială reprezentantului Guvernului. O nouă adresă a fost astăzi expediată şi Ministerului Finanţelor Publice”, adaugă Președinția


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel