Adina Florea și Gheorghe Stan, ANUNȚ de ULTIMĂ ORĂ. ATAC la adresa lui Augustin Lazăr

Procurorul Adina Florea și şeful Secţiei de anchetare a magistraţilor, Gheorghe Stan, , susțin o conferință de presă.

Stiridiaspora.ro vă prezintă cele mai importante declarații

„Mi-am propus să fiu discret, dar în lumina evenimentelor din ultima perioadă, conducerea secției înțelege să facă această declarație de presă. CCR a reținut că această secție e o garanție suplimentară a asigurării independenței magistraților.

Comisia de la Veneția reproduce îngrijorări care i-au fost transmise din țară, nu propria opinie. Comisia de la Veneția a apreciat criteriile profesionale de selecție a procurorilor care ar urmă să facă parte din această secție.

Secția a preluat 1422 de dosare, peste 70% înregistrate că urmare a sesizării din oficiu. -Au existat multe semnale de deschidere din partea magistraților, dar am întâmpinat obstacole din partea Ministerului Public, a procurorului general.

În acest context, pentru depășirea acestor piedici, legiuitorul a trebuit să intervină excepțional pentru a garanta operaționalizarea Secției.

OUG 92/2018 s-a impus pentru clarificarea unor norme privind modul de selecție al procurorilor din această secție. Cu privire la OUG 7, a fost necesară pentru corelarea normelor privind competența procurorului șef al acestei secții.

Aducerea la cunoștință a publicului a numărului de dosare privind pe doamna procuror Kovesi s-a făcut în baza interesului public manifestat

Privitor la plângerea împotriva unor oficiali europeni, întrucât îndeplinea toate condițiile, trebuia înregistrată

Începând cu 1 martie 2019, își încep activitatea în cadrul Secției un număr de 5 procurori, existând premisele unei mult mai bune organizări și funcționări

În cadrul acestei Secții se respectă numai legea”, a declarat Gheorghe Stan.

Deși Adina Florea și Gheorghe Stan au venit împreună la declarații, doar șeful Secției a făcut declarații. Gheorghe Stan a citit o declarație de pe foaie, apoi cei doi au plecat în grabă și nu au vrut să le răspundă reporterilor, care i-au întrebat de ce o vor audia pe Laura Codruța Kovesi pe 7 martie, fix în ziua în care se stabilește, la Bruxelles, calendarul pentru numirea procurorului-șef european.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 iun 2019, 17:37 in Știri
Horoscop, joi, 20 iunie 2019

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.26