Adina Florea și Gheorghe Stan, ANUNȚ de ULTIMĂ ORĂ. ATAC la adresa lui Augustin Lazăr

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Procurorul Adina Florea și şeful Secţiei de anchetare a magistraţilor, Gheorghe Stan, , susțin o conferință de presă.

Stiridiaspora.ro vă prezintă cele mai importante declarații

„Mi-am propus să fiu discret, dar în lumina evenimentelor din ultima perioadă, conducerea secției înțelege să facă această declarație de presă. CCR a reținut că această secție e o garanție suplimentară a asigurării independenței magistraților.

Comisia de la Veneția reproduce îngrijorări care i-au fost transmise din țară, nu propria opinie. Comisia de la Veneția a apreciat criteriile profesionale de selecție a procurorilor care ar urmă să facă parte din această secție.

Secția a preluat 1422 de dosare, peste 70% înregistrate că urmare a sesizării din oficiu. -Au existat multe semnale de deschidere din partea magistraților, dar am întâmpinat obstacole din partea Ministerului Public, a procurorului general.

În acest context, pentru depășirea acestor piedici, legiuitorul a trebuit să intervină excepțional pentru a garanta operaționalizarea Secției.

OUG 92/2018 s-a impus pentru clarificarea unor norme privind modul de selecție al procurorilor din această secție. Cu privire la OUG 7, a fost necesară pentru corelarea normelor privind competența procurorului șef al acestei secții.

Aducerea la cunoștință a publicului a numărului de dosare privind pe doamna procuror Kovesi s-a făcut în baza interesului public manifestat

Privitor la plângerea împotriva unor oficiali europeni, întrucât îndeplinea toate condițiile, trebuia înregistrată

Începând cu 1 martie 2019, își încep activitatea în cadrul Secției un număr de 5 procurori, existând premisele unei mult mai bune organizări și funcționări

În cadrul acestei Secții se respectă numai legea”, a declarat Gheorghe Stan.

Deși Adina Florea și Gheorghe Stan au venit împreună la declarații, doar șeful Secției a făcut declarații. Gheorghe Stan a citit o declarație de pe foaie, apoi cei doi au plecat în grabă și nu au vrut să le răspundă reporterilor, care i-au întrebat de ce o vor audia pe Laura Codruța Kovesi pe 7 martie, fix în ziua în care se stabilește, la Bruxelles, calendarul pentru numirea procurorului-șef european.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel