Adevăratele probleme ale spitalului din Piatra Neamț. Mărturie din interior 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
incendiu_piatra_neamt_pacienti
incendiu_piatra_neamt_pacienti

Aparatele de la ATI Piatra Neamț funcționau 24 de ore din 24, personalul medical era epuizat și acestea sunt doar două dintre problemele de la Spitalul unde a izbucnit un incendiu în care au murit 10 pacienți. Problemele au fost aduse la cunoștință de președintele Ordinului Asistenților, Puiu Sîrbu.

La trei zile zile de la incendiul din Spitalul Judeţean Piatra Neamţ încep să iasă la iveală multe nereguli, dar şi multe lipsuri.

Puiu Sîrbu, preşedintele Colegiului Asistenţilor Medicali din Neamţ, spune că spitalul avea multe probleme și, pe lângă asta, personalul medical era pur şi simplu epuizat.

„Acele aparate funcţionau de 9 luni, 24 din 24. Cum se elibera un pat, era ocupat de un alt pacient. Acele aparate nu aveau un timp de repaos, să se răcească. Trebuie adresată o întrebare instituţiei, dacă aveau program de mentenanţă, cine se ocupa? Personalul era epuizat şi din discuţiile cu unul dintre colegi, duminică a spus că ei pregăteau o scrisoare deschisă pe care să o transmită conducerii spitalulului şi Consiliului Judeţean, simţeau că nu mai pot, că sunt epuizaţi, în genunchi”, a declarat Puiu Sîrbu, preşedintele Ordinului Asistenţilor Medicali Neamţ.

El susţine că multe informaţii nu sunt adevărate.

„Nu s-a discutat niciodată dacă avem sau nu documente pentru mutarea secţiei. Cum s-a transformat aceea secţie? De ce se insistă că era la etajul 3? Când ATI funcţiona dintotdeauna la etajul 2. La etajul 3 fusese realizat un compartiment pentru pacienţii COVID-19. Toate acestea ar trebui discutate cu hârtiile în faţă”, a mai spus Sîrbu.

În timpul incendiului produs sâmbătă la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț au murit 10 persoane, pacienți intubați, bolnavi de Covid 19. Unul dintre medicii care a încercat să-i salveze pe pacienți a suferit numeroase arsuri și a fost transportat pentru tratament la un spital din Belgia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel