Acuzat că e nepregătit, Nicolicea se APĂRĂ: "Am luat 10 la Licență"

Liviu Ludovic / 23 apr 2019, 23:12 Salveaza PDF Comentarii

Eugen Nicolicea scrie pe Facebook că a absolvit Universitatea Spiru Haret, obținând nota 10 la examenul de Licență.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor răspunde informaţiilor denigratoare la adresa sa. Astfel, Eugen Nicolicea a scris, marţi, pe Facebook, că a absolvit Universitatea Spiru Haret cu nota 10 la examenul de licenţă. 

"În ultimele zile au apărut tot felul de informaţii denigratoare la adresa mea, care mai de care mai exagerate, negative sau chiar falsuri grosolane, preluate şi rostogolite în fel şi chip.

Sunt unul dintre cei mai vechi membri ai Parlamentului României. De peste 26 de ani, am participat la elaborarea celor mai relevante legi ale Forului Legislativ. Cunosc majoritatea legilor importante în litera şi spiritulul lor. În lunga experienţă în Legislativ, am făcut parte din comisiile pentru revizuirea Constituţiei României, iar de aici şi insistenţa pe care o manifest de fiecare data pentru respectarea Constituţiei României.

Mai mult de 10 ani am fost membru şi am condus una dintre cele mai importante comisii permanente, Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi a Camerei Deputaţilor. Am fost chestor, secretar şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, în mai multe legislaturi şi în diverse componenţe politice ale majorităţii parlamentare, preşedinte al Comisiei pentru regulament, membru al Comisiei speciale pentru elaborarea Codului penal şi a Codului de procedură penală (atât în 2007, cât şi în prezent) şi al mai multor comisii de anchetă. De asemenea, am fost ministru şi am ocupat o funcţie în administraţia publică locală, cunosc atât problemele cu care se confruntă administraţia publică locală, cât şi cea centrală.

A susţine că o vechime de aproape 27 de ani în Parlamentul României nu înseamnă şi experienţă juridică, înseamnă să fii rău intenţionat sau de o calitate intelectuală îndoielnică, fără a mai pune în discuţie lipsa de respect faţă de cea mai importantă instituţie a democraţiei.

PS: Iar în ceea ce priveşte facultatea de drept, sau altfel spus, “marele secret al lui Nicolicea”, de fapt, nu era niciun secret. Cei care s-au interesat, au primit imediat informaţiile solicitate de la Universitatea Spiru Haret, inclusiv că am absolvit cu nota 10 la examenul de licenţă. Ca orice "deontologi" în stare pură, din decembrie 2017 şi până în prezent nu au catadicsit să furnizeze măcar şi această informaţie. Din păcate, nici de această data nu au lăsat datele oficiale să strice un subiect atât de "senzaţional", scrie Nicolicea pe Facebook.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că cele trei propuneri ale PSD sunt persoane "nepotrivite".

"Am avut o discuţie telefonică cu doamna premier şi am rugat-o fie să vină cu alte propuneri, fie să vină cu propuneri pentru ministri interimari până când PSD vine cu propuneri pe care le pot accepta. (...) Dacă Parlamentul încearcă vreo restructurare, vom vedea dacă vor reuşi, dar o astfel de încercare aş trata-o ca pe o încercare de a-l ocoli pe preşedinte. Vom vedea prin departamentul de specialitate ce sancţiuni juridice se impun atunci", a punctat preşedintele Klaus Iohannis.

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy