Acord Politic Național. Klaus Iohannis: „A fost un atac NEMERNIC”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Ceremonia de semnare a Acordului Politic Național pentru consolidarea parcursului european al României a început la Palatul Cotroceni. 

„Bun venit la ceremonia de semnare a unui acord politic. Pe 26 mai au avut loc alegeri europarlamentare și partidele dvs au obținut rezultate frumoase, vă felicit! În paralel am convocat un referendum național, pentru că mi s-a părut că poporul trebuie să-și exprime suveranitatea și să dea un răspuns ferm unei fguvernări eșuate și atacului neîncetat asupra justiției
Românii au dat în număr mare un răspuns clar și ușor de citit. Au răspuns afirmativ 6,5 milioane de români.

La europarlamentare, forțele pro-europene au primit voturi multe și au avut rezultate foarte bune, iar partidele care au încercat să demonizeze UE, au atacat constant independența justiției, PSD și ALDE, au fost drastic sancționate de electorat. Pe bună dreptate și a doua zi după referendum, aparent, doar aparent, lucrurile păreau că s-au schimbat.

Înainte de 26 mai, mulți au spus că referendumul e inutil, unii au vrut să-l boicoteze, foarte mulți au spus că întrebările sunt proaste și că nu se va întâmpla nimic. Dar s-a întâmplat și a doua zi după vot spațiul politic s-a schimbat, trebuie să recunoaștem acest lucru.

Dar referendumul trebuie implementat și am analizat cu mare atenție ce au votat românii. Românii au votat pentru România europeană. Românii au votat contra acelui atac nemernic PSD-ist asupra justiției. După consultările cu partidele am formulat concluziile într-un document propus partidelor spre semnare, un Acord național pentru consolidarea parcursului european.

Azi ne aflăm aici, au răspuns direct, clar PNL, USR, Pro România și PMP. Președinții acestor partide sunt prezenți azi pentru a semna acest pact. Nu m-a anunțat că e interesat PSD, care aparent din 27 mai se schimbase, însă nu e așa. PSD nu s-a schimbat, a pierdut primul rând de alegeri dintr-un set mai larg, dar a rămas doar cu aparența schimbării. PSD urmărește aceleași obiective, iar răspunsul pe care mi l-au dat prin media a fost un refuz. Ei aveau mai multe amendamente decât articole în acest acord. PSD a dăunat foarte mult României. Din cauza PSD, România nu s-a dezvoltat și nu se dezvoltă nici acum.

Aceste alegeri au reprezentat o victorie a românilor împotriva infatuării PSD, atacului la justiție, atacului la economia națională, dar este doar primul pas dintr-o serie mai lungă. Urmează încă trei ocazii pentru români de a da lecții PSD. PSD nu a înțeles, a simulat”, a declarat Iohannis.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel