Aceste ceaiuri sunt mai bune decât o oră la sală! Consumați-le zilnic, iar rezultatele vă vor încânta

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Aceste ceaiuri sunt mai bune decât o oră la sală! Consumați-le zilnic, iar rezultatele vă vor încânta
Aceste ceaiuri sunt mai bune decât o oră la sală! Consumați-le zilnic, iar rezultatele vă vor încânta

Ceaiul este cea mai consumată băutură, deoarece are numeroase beneficii, printre care protejarea celulelor roșii și reducerea riscului de diverse afecțiuni ale inimii. Unele studii au asociat consumu ceaiului cu slăbirea și reducerea grăsimii abdominale, iar unele tipuri de ceaiuri s-au dovedit a fi mai eficiente.

Ceaiul verde este unul dintre cele mai cunoscute și eficiente ceaiuri pentru efectul de slăbire, deoarece este bogat în catechină, un antioxidant natural ce îmbunătățește metabolismul și crește arderile din zona abdominală. El mai conține cafeină și crește nivelul hormonilor responsabili de arderile din sistem, în timp ce eliberează mai multă grăsime în sânge și o face disponibilă a fi transformată în energie.
 
Ceaiul negru are numeroși nutrienți diferiți de alte ceaiuri, dar care tot au efecte asupra țesutului adipos. El este bogat în flavonoizi ce îmbunătățesc metabolismul, controlează glicemia și elimină riscul de diabet tip II cu până la 42%.
 

Citește și: Dieta cu ciocolată. Cel mai gustos regim alimentar, care se scapă de 7 kilograme în doar două săptămâni 


Ceaiul oolong este tradițional din China și a fost parțial oxidat, pentru a avea o aromă fructată și unică. Mai multe studii au arătat că promovează pierderea în greutate prin îmbunătățirea procesului de ardere a grăsimilor și accelerarea metabolismului. Unii dintre polifenolii conținuți încetinesc metabolismul pe măsură ce se pierd kilogramele și stabilizează greutatea odată ajunsă la cea ideală, scrie  feminis.ro.

Ceaiul alb se cultivă foarte atent și se recoltează cât este încă tânăr. Are o aromă deosebită, subtilă, delicată și dulceagă, iar consumul său a fost legat de îmbunătățirea stării de sănătate în general, slăbire și chiar distrugerea celulelor canceroase. În plus, acesta inhibă formarea de noi celule adipoase și stimulează arderea grăsimilor.

 

Consultă și:  Dieta cu 8 pahare de apă, care te ajută să slăbești 4 kilograme într-o săptămână

 

Ceaiul rooibos este făcut din frunzele și rădăcinile plantei Aspalathus, ce se găsește în Africa de Sud și este bogat în antioxidanți responsabili ce luptă cu efectele radicalilor liberi. În plus, îmbunătățește rezistența la insulină, iar pentru că este dulce fără a avea prea multe calorii, reprezintă un substitul foarte bun pentru băuturile dulci.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel