Acesta este secretul pentru a găti morcovii: Sunt delicioși și gustoși

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Acesta este secretul pentru a găti morcovii: Sunt delicioși și gustoși
Acesta este secretul pentru a găti morcovii: Sunt delicioși și gustoși

Iată secretul pentru a găti morcovii: Sunt delicioși și gustoși, dacă respecți această rețetă.

Pentru o garnitură bună care merge bine cu aproape orice fel de mâncare, morcovii sunt cu siguranță cea mai bună alegere. Aceasta este o rețetă foarte bună și simplă. De fapt, adulții o vor adora și chiar și copiii vor fi intrigați să o încerce - cu alte cuvinte, întreaga familie va fi satisfăcută fără prea multe probleme.

Aceasta este, fără îndoială, o garnitură sănătoasă. Într-adevăr, morcovul este un bun aliat al intestinului, deoarece este capabil să regleze funcția sa zilnică, luptând împotriva constipației, dar nu numai, deoarece acționează foarte eficient și ca antidiareic și laxativ.

De asemenea, are proprietăți depurative și diuretice. Betacarotenul și vitamina C îi conferă un efect antioxidant și stimulează sistemul imunitar, în timp ce vitamina A menține ochii sănătoși. Dar haideți să vedem cum se prepară această garnitură gustoasă.

S-ar putea să îți placă și: Pateu vegetal din morcovi / pateu de post făcut acasă. Ingrediente simple, sănătoase, naturale și delicioase: Așa știi ce mănânci

Secretul pentru a găti morcovii: Sunt delicioși și gustoși

 


Timp de preparare: 15 minute
Timp de gătire: 25 minute
Timp total: 40 minute
Total porții: 8


Ingrediente

800 g morcovi
90 ml apă
60 ml ulei vegetal
8 g sare
2 căței de usturoi, tocați mărunt
*Ce aveți nevoie pentru sos
20 g de nuci tocate
1 linguriță de boia de ardei
200 g iaurt
3 crenguțe de pătrunjel tocat


Pregătire

Pentru început, curățați morcovii, tăiați-i în rondele, puneți-i într-o tigaie antiaderentă cu ulei încins, amestecați-i și prăjiți-i ușor.

Se adaugă acum usturoiul, sarea și apa, se amestecă bine, se acoperă cu un capac și se lasă la fiert până când morcovii se înmoaie, apoi se așază pe o farfurie.

Acum folosiți uleiul rămas pentru sos, apoi adăugați nucile, amestecați, adăugați boiua, amestecați bine și opriți focul.

La final, se diluează iaurtul cu puțină apă, se toarnă peste morcovi, se asezonează cu sosul, se presară pătrunjel și se servește alături de o mâncare de carne slabă, o omletă la cuptor sau chiar pește.

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel