Abatorul-focar din Germania, unde lucrează mulți români, rămâne închis. Măsuri de igienă draconice

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

Abatorul şi fabrica de procesare a cărnii din Guetersloh, nord-vestul Germaniei, unde a izbucnit un focar de coronavirus, vor putea fi redeschise doar după ce autorităţile vor fi mulţumite de noile proceduri de igienă, a spus marţi şeful administraţiei districtuale, Sven-Georg Adenauer, transmite Reuters.

În jur de 600.000 de persoane din Guetersloh, landul Renania de Nord - Westfalia, au intrat din nou în carantină pe 23 iunie după ce peste 1.500 de lucrători de la abatorul şi fabrica de procesare a cărnii, aparţinând companiei Tonnies, au fost testaţi pozitiv la coronavirus.

Marţi, într-o conferinţă de presă online, Sven-Georg Adenauer a spus că unitatea se va putea redeschide doar dacă 'nu va exista nicio ameninţare pentru oamenii care lucrează în această companie şi nici pentru locuitorii din districtul Guetersloh'.

Citeşte şi:  Germania Restricțiile din zona abatorului-focar COVID din Renania unde sunt mulți români, ridicate de instanță

Compania le-a prezentat autorităţilor un plan de măsuri de igienă care merge în direcţia bună, însă 'mai este nevoie de muncă şi cred că firma va face acest lucru', a adăugat el. Potrivit oficialului, nu se poate spune deocamdată când va fi redeschisă unitatea. Aceasta a primit ordin provizoriu de a rămâne închisă până pe 17 iulie, a precizat Adenauer.

 

Plan de măsuri vizând redeschiderea unităţii



Oficiali din sănătate şi securitate în muncă îşi continuă inspecţiile la abator şi negociază cu compania noul plan de măsuri de igienă. O nouă rundă de evaluare va avea loc joi.

Compania Toennies a prezentat anterior scuze şi a anunţat că lucrează strâns cu autorităţile la un plan de măsuri vizând redeschiderea unităţii. În mod normal, fabrica din Guetersloh procesează între 12% şi 14% din producţia de carne de porc din Germania, iar închiderea ei le afectează activitatea crescătorilor, a atras atenţia Asociaţia crescătorilor de porci din Germania. Luni, un tribunal administrativ a ordonat ridicarea temporară a restricţiilor reintroduse în district după apariţia focarului de coronavirus de la abatorul Tonnies, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel