A treia rundă de negocieri Rusia - Ucraina, programate în această după-amiază, în Belarus

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Delegațiile ucraineană și rusă se îndreaptă deja spre locul întâlnirii celei de-a treia runde de negocieri.

Delegații din Ucraina și din Rusia se îndreaptă spre cea de-a treia rundă de negocieri, care vor începe la ora 15.00. Acest lucru este raportat de agențiile Meduza și UP din Rusia. Potrivit presei ruse, delegația Rusiei a zburat deja în Belarus. 

În același timp, un membru al delegației ucrainene, David Arahamia, a confirmat pentru Pravda că și el și colegii săi sunt pe drum.

Mikhail Podolyak, consilier al șefului biroului președintelui, a anunțat pe Twitter că a treia rundă de discuții dintre Ucraina și Rusia este programată pentru ora 16:00. (n.r. Ora Kievului, ora 14.00 - ora României)

"Negocieri cu Federația Rusă. A treia rundă. Începând la ora 16:00, ora Kievului. Delegația este neschimbată", se arată în mesaj. Podolyak a publicat o fotografie care arată că delegația ucraineană pleacă la negocieri.

A treia rundă de negocieri Rusia - Ucraina, programate pentru ora 16.00, în Belarus 

 

Negocierile ar trebui să înceapă luni la ora 16:00.

Reamintim că un membru al delegației ucrainene, David Arahamia, a anunțat a treia rundă de negocieri. Acesta va avea loc pe 7 martie.

La 4 martie, un consilier al șefului biroului prezidențial, Mykhaylo Podolyak, a declarat că a treia rundă de discuții între Ucraina și Rusia ar putea avea loc la 5 sau 6 martie.

În același timp, președintele rus Vladimir Putin i-a spus cancelarului german Olaf Scholz, în timpul unei convorbiri telefonice din 4 martie, că a treia rundă de discuții între Ucraina și Rusia va avea loc în acest weekend.

Rusia refuză negocierile în altă țară

 

Podolyak a explicat că negocierile au loc în Belarus, deoarece partea rusă refuză orice altă țară intermediară.

"Poate că va mai fi o altă țară mai târziu,  Turcia sau Ungaria, sau Polonia, de exemplu, deoarece Belarusul este folosit ca o trambulină pentru a ataca orașele noastre", a spus el.

Podolyak a menționat că la discuții "nu este foarte posibil să se vorbească cu partea ucraineană de pe poziția de forță".

„Am avut discuții. Au existat pretenții din partea unei părți, noi ne-am exprimat pretențiile...", a adăugat Podolyak.

El a subliniat că nu există un document final privind rezultatele negocierilor, deoarece Rusia a subestimat președintele Ucrainei și țara în ansamblu și a supraestimat așteptările față de ea însăși.

"Nu avem deloc încredere în Rusia, așa că dorim să avem un mediator internațional responsabil. Și vom merge pe procedura legală și vom remedia orice încălcare", a adăugat consilierul președintelui Ucrainei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel