A treia rundă de discuții dintre Ucraina și Rusia ar putea avea loc pe 5 sau 6 martie. Gazdă - o țară de lângă România

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Mikhail Podolyak, consilierul șefului Președinției ucrainene
Mikhail Podolyak, consilierul șefului Președinției ucrainene

Mihail Podolyak, consilier al șefului biroului prezidențial, a declarat că a treia rundă de discuții între Ucraina și Rusia ar putea avea loc pe 5 sau 6 martie.

A treia rundă de discuții ar putea avea loc pe 5 sau 6 martie. Potrivit unui corespondent UNIAN, Mihail Podolyak, consilier al șefului biroului prezidențial, a declarat acest lucru în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc astăzi la Lviv.

Podolyak a explicat că negocierile au loc în Belarus, deoarece partea rusă refuză orice altă țară intermediară.

"Poate că va mai fi o altă țară mai târziu,  Turcia sau Ungaria, sau Polonia, de exemplu, deoarece Belarusul este folosit ca o trambulină pentru a ataca orașele noastre", a spus el.

Podolyak a menționat că la discuții "nu este foarte posibil să se vorbească cu partea ucraineană de pe poziția de forță".

A treia rundă de discuții dintre Ucraina și Rusia ar putea avea loc pe 5 sau 6 martie

 

„Am avut discuții. Au existat pretenții din partea unei părți, noi ne-am exprimat pretențiile...", a adăugat Podolyak.

El a subliniat că nu există un document final privind rezultatele negocierilor, deoarece Rusia a subestimat președintele Ucrainei și țara în ansamblu și a supraestimat așteptările față de ea însăși.

"Nu avem deloc încredere în Rusia, așa că dorim să avem un mediator internațional responsabil. Și vom merge pe procedura legală și vom remedia orice încălcare", a adăugat consilierul președintelui Ucrainei.

Potrivit lui Podolyak, a treia rundă de negocieri între Ucraina și Rusia ar putea avea loc pe 5 sau 6 martie. "Ne așteptăm, suntem în contact permanent cu ei", a spus el, citat de Unian.

Joi, 3 martie, s-a încheiat cea de-a doua rundă de negocieri ruso-ucrainene. Mikhail Podolyak, consilierul șefului Președinției ucrainene, a rezumat rezultatele acestora.

 

Ucraina și Rusia au încheiat a doua rundă de negocieri

 

Un negociator ucrainean a anunțat joi că a doua rundă de discuții cu Rusia s-a încheiat, dar nu a adus niciun rezultat de care Ucraina avea nevoie.

Delegația ucraineană nu a primit rezultatele pe care le spera și va continua dialogul în cadrul celei de-a treia runde de discuții.

Aspectul umanitar a fost discutat în detaliu. Multe orașe sunt încercuite, există probleme cu alimentele și medicamentele.

"A doua rundă de negocieri s-a încheiat. Din păcate, rezultatele de care Ucraina are nevoie nu sunt încă obținute. Există o soluție doar pentru organizarea coridoarelor umanitare", a declarat într-un mesaj pe Twitter un înalt oficial ucrainean, Mykhailo Podolyak, conform CNN.

 

Rusia și Ucraina, acord cu privire la un aspect vital

 

Singurul lucru asupra căruia s-a căzut de acord a fost asigurarea în comun a unor coridoare umanitare cu o încetare temporară a focului.

În prezent, cele mai fierbinți locuri din Ucraina sunt: Mariupol și Herson. Ucraina a făcut apel la Crucea Roșie să furnizeze coloanelor umanitare un steag alb. 

Conform Reuters, consilierul prezidențial ucrainean Mykhailo Podolyak a spus că cele două părți au avut în vedere o posibilă încetare temporară a focului pentru a permite evacuarea civililor. "Adică, nu peste tot, ci doar în acele locuri unde vor fi amplasate coridoarele umanitare propriu-zise, va fi posibilă încetarea focului pe durata evacuării", a spus el.

De asemenea, s-a ajuns la o înțelegere privind livrarea de medicamente și alimente în locurile unde au loc cele mai violente lupte.

A fost pentru prima dată când cele două părți au înregistrat o formă de progres în discuții, de când Rusia a invadat Ucraina în urmă cu o săptămână.

"Singurul lucru pe care îl pot spune este că am discutat suficient de detaliat aspectul umanitar, pentru că destul de multe orașe sunt acum încercuite. Există o situație dramatică în ceea ce privește medicamentele, alimentele și evacuarea", a spus Podolyak.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel