A ridicat de jos un permis de conducere pierdut în Germania, dar s-a ales cu dosar penal

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
acte_verificate_frontiera_moldova
acte_verificate_frontiera_moldova

În orașul Trier din Germania, un moldovean a găsit pe o stradă un permis de conducere moldovenesc. După ce l-a ridicat, a postat un anunț pe o rețea de socializare, sperând că posesorul actului se va găsi. Însă această întâmplare i-a adus un dosar penal.

Incidentul a avut loc în după amiaza zilei de ieri, 9 februarie, la vama Sculeni. Pe sensul de ieșire din Moldova, s-a apropiat un microbuz de model Volkswagen, care efectua cursa Republica Moldova-Olanda. La volan se afla un locuitor al raionului Dubăsari, în vârstă de 31 de ani.

În timpul controlului, polițistul de frontieră a solicitat toate actele deținute. Astfel, conducătorul auto a scos din portmoneu un permis de conducere, care ar fi fost eliberat de autoritățile din Moldova pe numele unui alt moldovean. La examinarea cu tehnica din dotare s-a depistat că elemente de protecție ale permisului sunt false. 

Luat la întrebări, șoferul a declarat că l-a găsit pe o stradă din orașul Trier, Germania. I-a atras atenția faptul că era un permis moldovenesc. După ce l-a ridicat de jos l-a postat pe o rețea de socializare în speranța că va găsi posesorul actului. În consecință, pe numele bărbatului a fost întocmit proces verbal de constatare, iar actul va fi supus expertizei tehnice. Cercetările vor continua până la elucidarea circumstanțelor și încadrarea juridică a faptelor, în vederea aplicării măsurilor legale corespunzătoare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel