A patra rundă de negocieri între Ucraina și Rusia: „Dialogul este dificil, pozițiile diferă“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Mikhail Podolyak, consilierul șefului Președinției ucrainene
Mikhail Podolyak, consilierul șefului Președinției ucrainene

Mihaili Podolyak, consilier al șefului Biroului prezidențial, a comentat procesul de negocieri dintre partea ucraineană și cea rusă.

Mihail Podolyak, consilier al șefului Biroului Prezidențial, a declarat că negocierile cu Rusia merg greu, pozițiile părților fiind diferite.

A patra rundă de negocieri între Ucraina și Rusia: „Dialogul este dificil, pozițiile diferă“

 

El a făcut această precizare pe Twitter: „Aș vrea să recomand cu blândețe comentatorilor activi ai procesului de negociere care nu sunt în interior. Nu vă răspândiți minciunile într-o țară care luptă din greu", a spus Podolyak.

El a subliniat că negocierile "merg greu".

"Pozițiile părților sunt diferite. Pentru noi, chestiunile de principiu sunt de neatins", a subliniat consilierul președintelui OP.

Anterior, Biroul președintelui a declarat că poziția Federației Ruse în negocierile cu Ucraina s-a înmuiat, dar Ucraina este hotărâtă să lupte până la capăt. 

În același timp, președintele Volodimir Zelenski a subliniat că prioritățile sale pentru discuțiile cu Federația Rusă cu privire la războiul din Ucraina sunt absolut clare - sfârșitul confruntării, garanții de securitate, suveranitate și restabilirea integrității teritoriale.

Negocierile ruso-ucrainene continuă online

 

Negocierile ruso-ucrainene continuă online joi, la trei săptămâni de la lansarea atacului Rusiei asupra Ucrainei, a anunţat Kremlinul, care a calificat însă drept în general ''incorecte'' informaţiile despre un plan de pace publicate în ziua precedentă de Financial Times, relatează agenţiile DPA şi EFE.

Negocierile continuă şi ''delegaţia noastră depune mari eforturi şi arată mult mai multă bunăvoinţă decât omologii noştri ucraineni'', a declarat la conferinţa de presă zilnică purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Condiţiile Rusiei sunt ''extrem de clare, au fost enunţate şi aduse complet în atenţia negociatorilor ucraineni'', a adăugat acesta, calificând însă drept ''incorecte'' informaţiile publicate miercuri de Financial Times despre un plan de pace în 15 puncte.

Acest plan ''cuprinde o mare cantitate de compilaţii şi informaţii care erau deja în sfera publică asupra temelor aflate pe agenda negocierilor'' cu Ucraina, a indicat Peskov. ''Însă totul este compilat incorect şi de fapt este incorect. Sunt elemente corecte, dar, în general, nu este sigur'', a mai spus el despre planul publicat de Financial Times.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel