A mai murit un pacient ars în incendiul de la Piatra Neamț 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
incendiu_piatra_neamt_pomperi_isu
incendiu_piatra_neamt_pomperi_isu

Încă un pacient transferat de la Terapia Intensivă din Piatra Neamţ la Iaşi, în urma incendiului de sâmbătă, a murit, joi, la Spitalul de la Leţcani.

Este vorba despre o femeie transferată după incendiul care a avut loc sâmbătă în Terapia Intensivă a Spitalului Judeţean Neamţ.

Zece oameni au murit în urma incendiului devastaror la Secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ.

Şase răniţi au fost transportaţi la Spitalul de la Leţcani, judeţul Iaşi. Dintre aceștia, o femeie în vârstă de 72 de ani a murit miercuri, relatează Agerpres.

Incendiul de la Piatra Neamț, o nenorocire la 5 ani după cea de la Colectiv

 

Vestea incendiului izbucnit sâmbătă seara la Spitalul din Piatra Neamţ a ajuns instantaneu în presa internaţională. Presa internaţională se întreabă ce influenţă va avea tragedia asupra sistemului sanitar român şi aşa pus la grea încercare.

Pe marginea poveştii incendiului izbucnit în Spitalul de la Piatra Neamţ, cotidianul italian La Stampa scrie că România este „una dintre cele mai sărace naţiuni europene şi că suferă din lipsă de personal medical, mai ales în zonele rurale”.

Pe aceeaşi linie merge şi publicaţia Al Jazeera care titrează că România este o ţară de 19 milioane de locuitori şi una dintre cele mai sărace din Uniunea Europeană. Sistemul său de sănătate deteriorat suferă de o penurie severă de medici, în special în oraşele mici.

SkyNews îl citează pe managerul spitalului, Lucian Micu, care a povestit că medicul erou are arsuri pe 40% din corp în încercarea de a-i salva pe pacienţii din camerele cuprinse de flăcări. Pe lângă descrierea evenimentului, ABC News subliniază că „Spitalul Regional de Urgenţă Piatra Neamţ a fost mult timp administrat prost, cu opt manageri numiţi de guvern”.

Incendiul de la Piatra Neamţ a readus în atenţia publicaţiei canadeze TorontoSun şi incendiul de la Colectiv din 2015. Jurnaliştii amintesc şi de protestele în masă în timpul cărora românii cereau mai multă responsabilitate din partea Statului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel