8 Martie: Google celebrează Ziua Internațională a Femeii cu un Doodle special

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Google Doodle 8 Martie, Ziua Internațională a Femeii
Google Doodle 8 Martie, Ziua Internațională a Femeii

Google România a postat, la pagina de start, un nou Doodle de 8 Martie, dedicat Zilei Internaționale a Femeii. 

8 Martie, Ziua Internațională a Femeii. Google și-a schimbat astăzi pagina de start și are un nou Doodle. În imagine apare logo-ul Google și mai multe mâini de femeie, împreunate, care simbolizează lupta pentru drepturile femeilor. Prin Doodle-ul de astăzi, Google celebrează femeile din întreaga lume care au depășit obstacolele contemporane lor pentru a putea lăsa omenii o moştenire nepreţuită.

Doodle-ul prezenta o animaţie care celebrează istoria zilei de 8 martie, precum şi semnificaţia acestei zile pentru întregi generaţii de femei. Animaţia numără 35 de personaje şi trei fundaluri, fiecare reprezentând o eră diferită a luptei pentru drepturile femeilor.

Fundalul alb-negru central descrie femeile din jurul lumii în timpul mişcărilor pentru drepturile muncitoreşti, de la începutul anilor 1800 şi până la mijlocul anilor 1930. Al doilea strat se concentrează pe lupta pentru egalitatea de gen şi schimbările bruşte ale situaţiei sociale şi politice, începând cu anii 1950 şi până în anii 1980.

Google celebrează Ziua Internațională a Femeii cu un Doodle special

 

Ultimul strat reprezintă perioada din 1990 şi până în prezent, aratând progresul făcut de mişcările pentru drepturile femeilor. De asemenea, Google îi omagiază pe cei care s-au impus şi au respins fostele roluri de gen, în timp ce femeile au continuat să redefinească rolul lor în societate.

„În timp ce femeile de azi stau pe umerii generaţiilor anterioare care s-au luptat şi s-au sacrificat, ele au responsabilitatea de a le duce mai departe moştenirea”, a transmis Google printr-o postare pe blog.

Un Google Doodle este o modificare specială, temporară a logo-ului pe paginile de pornire ale Google, destinată să comemoreze vacanțe, evenimente, realizări și figuri istorice notabile

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel