Românii din diaspora au născut cel puțin 630.000 de copii

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
Italia
Italia

Un raport al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), arată că românii din diaspora au născut cel puțin 630.000 de copii. 

 

Raportului OECD  arată că descendenții emigranților români includ persoanele care s-au născut în afara României, dar au avut cel puțin un părinte născut în România.

 “Din păcate, pe această populație nu există o sursă de date comparabilă la nivel internațional. Multe sondaje nu colectează date despre locul nașterii emigranţilor, ceea ce face imposibilă estimarea numărului de descendenți născuţi din străini. Cu toate acestea, este posibil să se compileze date dintr-o varietate de surse într-un număr limitat de țări OCDE (UE, Italia, Spania, Regatul Unit și Statele Unite) pentru a ajunge la o estimare conservatoare de cel puțin 630 000 de descendenți de emigranți români“, potrivit sursei citate.

Potrivit documentului, intitulat „'Talent Abroad: A Review of Romanian Emigrants” (Talent în străinătate: o recenzare a emigranţilor români), în 2015-2016, 3,6 milioane de persoane născute în România (17%) trăiau în ţările OCDE, dintre care 54% erau femei. Între 2000-2001 şi 2015-2016, numărul emigranţilor români a crescut cu 2,3 milioane. Italia, cu aproape o treime din populaţia emigranţilor români (peste 1 milion), a fost ţara gazdă lider, urmată de Germania (680 000) şi Spania (573 000).

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel