46 de persoane au primit din greşeală un vaccin anti-COVID-19 în loc de cel antigripal, în Brazilia

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Un număr de 46 de persoane care trebuiau să primească banalul vaccin antigripal, inclusiv 28 de minori şi o femeie însărcinată, au primit din greşeală un vaccin anti-COVID-19 într-un oraş din sud-estul Braziliei, au confirmat vineri surse oficiale, citate de EFE.

Greşeala s-a produs miercuri la Itirapińa, un municipiu din statul Sao Paulo, după trimiterea unui lot de vaccinuri anti-COVID-19 în locul unui lot de vaccin antigripal.

Cei 28 de minori şi 18 adulţi, între care şi o femeie însărcinată, care au fost vaccinaţi din greşeală, vor fi monitorizaţi de o echipă medicală timp de 14 zile.

Potrivit experţilor consultaţi, greşeala „nu reprezintă un pericol pentru sănătatea celor implicaţi”, însă au fost luate măsuri de securitate pentru aceste persoane.

 

Lipsa celor 46 de doze de vaccin anti-COVID-19 a fost descoperită în timpul controalelor



Până la această dată, nu au fost realizate teste suficiente pentru a determina efectele vaccinurilor anti-COVID-19 asupra minorilor şi gravidelor.

Lipsa celor 46 de doze de vaccin anti-COVID-19 a fost descoperită în timpul controalelor realizate zilnic de autorităţile sanitare ale municipiului.

După depistarea greşelii, Departamentul de sănătate din Itirapina a căutat familiile celor 46 de persoane vaccinate pentru a le informa în legătură cu eroarea comisă.

Brazilia a început luni campania de vaccinare din toamna australă împotriva gripei, pentru a contracara în rândul populaţiei complicaţiile legate de această boală şi pentru a ajuta sistemul sanitar naţional, care este deja copleşit de cazurile de COVID-19.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel