200 de tone de azotat de amoniu puteau cauza o explozie oricând în România. Au fost depistate de polițiști

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
foto ILUSTRATIV
foto ILUSTRATIV

 Poliţiştii prahoveni au întocmit două dosare penal după depistarea unei cantităţi de peste 200 de tone azotat de amoniu şi îngrăşăminte chimice care erau depozitate în condiţii necorespunzătoare.

Potrivit datelor comunicate, marţi, de Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ) Prahova, poliţiştii din cadrul Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au acţionat pe raza judeţului pentru verificarea legalităţii deţinerii şi utilizării produselor de protecţie a plantelor şi a îngrăşămintelor chimice.

Astfel, la sediul unei societăţi din comuna Fulga a fost descoperită cantitatea de aproximativ 25.000 kg de azotat de amoniu depozitată în spaţii neprotejate.

De asemenea, la sediul unei societăţii agricole din comuna Ciorani a fost identificată cantitatea de 180.000 kg de îngrăşăminte chimice (complexe chimice) care se aflau depozitate în condiţii necorespunzătoare, precum şi mai multe recipiente din plastic provenind de la produsele de protecţia plantelor care nu au fost eliminate conform prevederilor legale.

În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de "nerespectarea obligaţiei de depozitare a îngrăşămintelor chimice şi produselor de protecţie a plantelor numai ambalate şi în locuri protejate", totodată fiind aplicată o sancţiune contravenţională conform art. 31 alin. 1 lit.b din OG nr. 4/1995.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel