18 doze de vaccin Pfizer, aruncate la gunoi, din greșeală. Coordonatorul centrului, sancţionat cu avertisment

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Coordonatorul centrului de vaccinare din oraşul Ineu, care anunţase marţi că a aruncat accidental la gunoi trei flacoane cu 18 doze de ser Pfizer, a fost sancţionat cu avertisment, miercuri, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Arad, în urma verificărilor făcute.

"Ce s-a întâmplat acolo nu a fost ceva intenţionat sau premeditat, a fost o eroare umană. Legislaţia spune că putem avea până la 10% pierderi, dar la Arad nu am avut de la începutul anului nicio pierdere, acum s-au pierdut trei flacoane. S-a dat un avertisment şi rugăm mai multă atenţie, să nu se mai întâmple. S-a suplimentat cu dozele pierdute", a declarat, pentru AGERPRES, şeful DSP Arad, Horea Timiş.

 

citeste si: Neglijență la un centru de vaccinare din România. S-au pierdut 18 doze de vaccin Pfizer



Conform sursei citate, coordonatorul centrului a aruncat dozele la sfârşitul programului în prima zi de vaccinare la centrul deschis în Ineu. Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CJCCI) Arad anunţase, marţi, că flacoanele cu ser au fost aruncate luni din greşeală la gunoi, cu ambalajul de carton, însă responsabilii centrului de vaccinare din Ineu au anunţat abia a doua zi situaţia, când au realizat că lipsesc doze. "Flacoanele nu au putut fi găsite deoarece gunoiul a fost ridicat şi transportat la staţia de sortare de la Mocrea", a informat CJCCI Arad.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel