17 sirieni înghesuiți într-o dubă, depistati în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera

Liviu Ludovic |
Data publicării:
migranti_romania
migranti_romania

Un cetățean sârb în vârstă de 42 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, după ce a fost prins de polițiștii de frontieră din Timiș cu 17 sirieni în autoutilitara pe care o conducea. Aceștia urmau să ajungă în țări din Vestul Europei. 

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră citat de Mediafax, poliţiştii au oprit, luni, la ieşirea din localitatea Giarmata, spre autostrada A1, o autoutilitară, condusă de un cetăţean sârb, în vârstă de 42 ani, în care se aflau 17 cetăţeni străini.

Este vorba de 11 bărbați, 3 femei și 3 minori, care au fost duși la sediul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timișoara pentru cercetări.

În urma verificărilor s-a constatat că aceștia sunt cetăţeni sirieni, minorii cu vârste cuprinse între un an și şase ani, iar adulţii între 20 şi 48 de ani.

Şoferul autoutilitarei a declarat că urma să primească suma de 100 de euro de la fiecare, după ce îi lăsa în apropierea frontierei cu Ungaria, destinaţia finală a migranţilor fiind ţări din vestul Europei.

Sirienii sunt cercetați pentru trecerea frauduloasă a frontierei, iar șoferul sârb este cercetat pentru trafic de migranţi, acesta fiind reținut pentru 24 de ore. El urmează să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel