12.000 de restaurante, închise la interior, în București. Proprietar: „Numai mesaje panicate şi de frică”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit în şedinţă, miercuri, pentru a discuta despre posibile noi restricţii.

Ulterior ședinței, prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a anunţat că s-a decis închiderea barurilor, cluburilor şi discotecilor din București.

Pe străzile din Centrul Vechi găsim numeroase localuri cu lacătul pe uşă. Altele au fost scoase la vânzare. Cătălin Mihu, proprietarul unui lanţ de șapte restaurante în Capitală, ne spune că anul acesta încasările i-au scăzut cu 70%, iar localul din Centrul Vechi nici nu l-a mai deschis.

„Dacă ne uităm la tot ce comunică autorităţile locale, adică staţi în casă, e rău, adică numai mesaje panicate şi de frică, automat oamenilor le este frică. S-a întâmplat că nu o dată, ci de nenumărate ori, clienţii să refuze să intre în restaurant. Acesta nu este un lucru normal”, spune Cătălin Mihu, potrivit Știrile PRO TV.

În toată ţara sunt 45 de mii de restaurante, iar 12 mii dintre ele sunt în Bucureşti.

 

DSP Ilfov propune închiderea restaurantelor, barurilor şi cafenelelor

 

Totodată, masca va fi obligatorie pe o rază de 100 de metri în jurul şcolilor.

Potrivit DSP, în judeţul Ilfov, 13 localităţi depăşesc pragul de 1,5 cazuri la mia de locuitori. Inclusiv Voluntariul, una dintre cele mai bogate şi mai dens populate zone de la marginea Capitalei.

DSP Ilfov propune închiderea restaurantelor, barurilor şi cafenelelor din aceste localităţi. Trei dintre ele: Berceni, Brăneşti şi Dascălu se aproapie de pragul de 3 cazuri la mia de locuitori, care, dacă este depăşit, poate duce la măsura carantinei în localitate şi închiderea şcolilor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel