10 august. Moldovenii au plecat spre București

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Sute de români au plecat din țară sau din afara ei spre București, Piața Victoriei.

Un grup de ieşeni s-a îmbarcat în maşini şi a plecat, sâmbătă dimineaţa, din Piaţa Unirii din municipiu spre Bucureşti, pentru a lua parte la mitingul diasporei, ei dorind să transmită guvernanţilor mesajul "Suntem sătui de minciuni".

"Ne-am pregătit şi fizic şi psihic. Suntem sub influenţa a ceea ce s-a întâmplat anul trecut, când am fost gazaţi şi bătuţi. Vrem să le arătăm că nu ne este frică de ceea ce ar urma să se întâmple. O să continuăm lupta grupării mafiote PSD-ALDE-UDMR. Fiecare luptă de-a noastră nu este în zadar. Fiecare om care duce o luptă împotriva lor, cei din diaspora, jurnaliştii, în stradă sau pe Facebook, în acţiunile civice, contribuie la erodarea lor", a declarat Anca Amarandei, potrivit agerpres.

Majoritatea celor care au plecat spre mitingul de la Bucureşti doresc construcţia Autostrăzii A8, care leagă estul de vestul ţării.

"Data de 10 august este o zi cu însemnătate pentru noi, mai ales că se împlineşte un an de când protestatari paşnici au fost goniţi în mod violent de jandarmi în Piaţa Victoriei din Bucureşti. Acum este un moment în care spunem din nou 'stop' tuturor evenimentelor care s-au întâmplat în ultimul an. În primul rând, ceea ce face alianţa de guvernare, faptul că am descoperit în ultima perioadă cât de pline de oameni incompetenţi sunt unele instituţii ale statului care ar trebui să protejeze cetăţeanul. Vrem să arătăm astăzi că plecăm foarte multe maşini din Moldova, vrem să arătăm că suntem indignaţi că, încă o dată, Autostrada A8 a fost blocată de Guvern", a spus Daniela Mitrofan.

Ieşenii se vor întâlni pe traseu cu alte persoane care vor veni cu maşinile din celelalte judeţe ale Moldovei, pentru a merge împreună spre mitingul de la Bucureşti.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel