10 august 2019. Oana Stănciulescu: Ne-a trecut glonțul pe la urechi! Pentru 18 huligani au gazat 100.000 de cetățeni?

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Dosarul privind violențele din 10 august a fost trimis de Parchetul Militar către DIICOT, fără să se explice această decizie, la 11 luni de la deschidere lui. Singura declarație a fost făcută de procurorul general Bogdan Licu care susține că la Parchetul Militar se tergiversa ancheta. Jurnalista Oana Stănciulescu consideră însă că dosarul 10 august, prin preluarea la DIICOT, a fost mușamalizat.

"Iată că se împlinește un an de la deschiderea dosarului privind violențele din 10 august 2018 și niciun jandarm nu este trimis în judecată, niciun jandarm nu este vinovat. Ba mai mult, nu se știe în acest moment ce se întâmplă cu partea de dosar instrumentată deja de Parchetul Militar, care acum a ajuns la DIICOT, în care au fost audiate peste 700 de persoane agresate, iar capii jandarmeriei erau cercetați pentru violențele comise. În acest moment, doar 18 cetățeni violenți au fost trimiși în judecată, și niciun jandarm nu a fost inculpat. Ba mai mult, jandarmeria este condusă astăzi de cei vinovați de reprimare brutală a manifestanților. Deci, să înțelegem că pentru cei 18 huligani, jandarmeria a gazat 100.000 de persoane, inclusiv copii, femei gravide și bătrâni, în loc să-i extragă din mulțime pe aceștia? Serios?? Este o bătaie de joc de care se face vinovat, în primul rând, în acest moment, procurorul general al României, Bogdan Licu, care se dădea vedetă la televizor în cazul Sorina, dar tace mâlc în dosarul 10 august. Sunt convinsă că s-a dorit mușamalizarea dosarului încă de la început și probabil că lucrurile începuseră să se miște la Parchetul Militar, de aceea a fost mutat la DIICOt, de unde nu s-a mai auzit absolut nimic. O rușine pentru toți cei care știu și tac. Să fim înțeleși, 10 august 2018 a fost unul dintre momentele de răscruce ale României postdecembriste. Atunci s-a decis soarta României. Și nu le-a ieșit jocul. Am avut noroc, ne-a trecut glonțul pe la urechi. Dar dacă nu vor exista vinovați, înseamnă că au trecut degeaba 30 de ani de la Revoluție pentru că tot urmașii comuniștilor conduc și decid. Și, mai mult, înseamnă că oricând se poate repeta un 10 august 2018", a spus jurnalista Oan Stănciulescu pentru STIRIDIASPORA.

Pe 10 august 2018, în jur de o sută de mii de oameni au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva PSD și a asaltului asupra justiției. Pentru  justifica violențele pe care le-au comandat, liderii politici și administrativi au declarat la unison că a fost vorba despre o loviturăd e stt, fără să aducă vre probă în acest sens. Chiar și în ziua de astăzi, premierul Viorica Dăncilă susține că a fost o tentativă de lovitură de stat.

Chiar și în ziua de astăzi, victimele jandarmilor așteaptă să se facă dreptate. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel