Ziua Națională a României. Ministrul Vela: „Trebuie să ne amintim de toţi militarii şi poliţiştii căzuți la datorie”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Ministrul Afacerilor Interne, Ion-Marcel Vela, afirmă, într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Naţionale, că astăzi trebuie să ne amintim cu recunoştinţă, preţuire şi respect de toţi militarii şi poliţiştii care au murit la datorie, la cei răniţi în misiuni şi la familiile lor.

Românii de pretutindeni sărbătoresc Ziua Naţională purtând în suflet dragostea faţă de ţară, faţă de tradiţiile strămoşeşti şi faţă de înaintaşii care s-au jertfit pentru România. Sărbătorirea Zilei Naţionale, acum, la 30 de ani de la Revoluţia din 1989, ne obligă, o dată în plus, să preţuim şi să respectăm sacrificiul celor care ne-au redat libertatea şi posibilitatea ca astăzi să fim o ţară europeană în adevăratul sens al cuvântului. Astăzi, suntem un popor liber şi trebuie să ne bucurăm de acest preţios dar într-un stat sigur, în care drepturile fundamentale şi aspiraţiile legitime ne sunt apărate permanent de instituţiile statului", arată ministrul Vela, în mesaj.

De asemenea, el adaugă că prin asumarea funcţiei de ministru al Afacerilor Interne, s-a angajat să fie în slujba românilor, împreună cu toţi colegii din această instituţie, "pentru a oferi tuturor românilor siguranţă, normalitate şi încredere în Statul Român".

Gândul nostru se îndreaptă astăzi şi către militarii şi poliţiştii care sărbătoresc 1 Decembrie departe de ţară, dar cu România în suflet, reprezentându-ne cu onoare în teatrele de operaţii şi în misiunile internaţionale. Dragi români, Împreună, astăzi, trebuie să ne amintim cu recunoştinţă, preţuire şi respect de toţi militarii şi poliţiştii care au murit la datorie, la cei răniţi în misiuni şi la familiile lor. Faptele de eroism dau sens unei ţări, dau sens României - viitor şi istorie pentru generaţiile care ne urmează. Să nu uităm că viitorul, continuitatea României se construiesc de fiecare dintre noi, în numele unui ideal comun. Cred cu tărie în solidaritatea şi puterea de muncă a românilor, în capacitatea de a face România să prospere. La mulţi ani, români! La mulţi ani, România!", mai spune ministrul Ion-Marcel Vela, în încheierea mesajului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel