Zimbabwe, Angola, Peru și Kenya, printre țările unde unde românii au VOTAT la alegerile prezidențiale

Românii din toată lumea au votat, în ultimele 3 zile la alegerile prezidențiale, pe lista țărilor unde conaționalii noștri și-au exprimat opțiunile regăsindu-se țări precum Angola, Zimbabwe, Peru, Kenya sau Etiopia.

Aproape 500.000 de români au votat în diaspora, până la ora 15.00, în cea de-a treia zi de scrutin prezidenţial. Acestora li se alătură aproximativ 25.200 de români din diaspora care au votat prin corespondenţă.

Pe lista țarilor unde românii au ținut să-și exprime opțiunea politică se numără se regăsesc și nume mai puțin obișnuite.

Astfel, în Zimbabwe (localitatea Harare) au fost înregistrate 6 voturi, în Angola (Luanda) 9 voturi, în Peru (Lima) 20 de voturi, iar în Kenya (Nairobi) 22 voturi. Tototadă, în Sudan (Khartoum) s-au înregistrat 13 voturi, iar în Uzbekistan 10 sufragii. 

În premieră, anul acesta, românii din afara ţării au la dispoziţie trei zile pentru a alege preşedintele României la urne, în 835 de secţii de votare. Vineri s-a putut vota între ora locală 12,00 şi ora locală 21,00, iar sâmbătă şi duminică între ora locală 7,00 şi ora locală 21,00. Alegătorii care la ora 21,00 se află la sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot pot să îşi exercite dreptul de vot până la ora locală 23,59.

Adresele secţiilor de votare şi alte informaţii despre procesul electoral sunt publicate pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe, în secţiunea specială dedicată scrutinului prezidenţial.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români din străinătate să vină la vot încă din prima parte a zilei, pentru a evita eventuale aglomerări care s-ar putea crea către finalul programului secţiilor de votare.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.22
YesMy