Zelenski spune că Putin ar trebui "să ajungă în iad". Liderul ucrainean mărturisește că încă există grupuri care încearcă să-l asasineze

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Volodymyr Zelenski l-a avertizat pe Vladimir Putin că ar trebui să "se ducă în iad", dar mai întâi să fie judecat în mod corect pentru presupusele crime de război comise în timpul invaziei brutale din Ucraina.

Președintele a declarat că premierul rus ar trebui să se confrunte cu un tribunal pentru ororile pe care oamenii săi le-au întreprins în timp ce își croiau drum prin țară.

Vorbind cu David Muir de la ABC după o vizită la Bucea, Zelenski a recunoscut, de asemenea, că există încă forțe care încearcă să-l asasineze.

 

Luptele continuă să se desfășoare în Ucraina, schimburile de focuri și bombardamentele fiind un factor cotidian 

 

Luni dimineață, cea mai mare centrală nucleară din Europa a fost scoasă din rețeaua electrică a Ucrainei după ce ultima linie de transmisie a fost deconectată din cauza bombardamentelor rusești.

Zelenski i-a declarat lui David Muir de la ABC că înainte ca Putin "să se ducă în iad", acesta ar trebui să fie supus unui proces "corect" și "independent" pentru crimele pe care le-a comis împotriva Ucrainei. 

Într-un interviu cu liderul străin, Muir, în urma unei excursii la groapa comună de la Bucea, îl întreabă pe Zelenski cum ar arăta 'justiția' pentru cei care sunt responsabili de această parodie.

'Nu v-ați ascuns furia, dezgustul în timp ce erați acolo', a spus gazda ABC.

'Ca orice persoană civilizată, om civilizat, cred că cei responsabili nu ar trebui să se ducă pur și simplu în iad, nu, ar trebui să aibă parte de procese corecte', a spus liderul națiunii care rămâne sub asediu în mâinile forțelor rusești.

 

Rusia dorește uciderea liderului ucrainean

 

Întrebat ce informații a primit despre dorința Rusiei de a-l asasina, Zelenski i-a spus lui Muir că informațiile nu s-au schimbat prea mult de acum câteva luni.

'Viața dumneavoastră este în continuare în mod clar în pericol', a spus Muir. 'Ce vă spun serviciile de informații? Rusia vă vrea mort?', conform Daily Mail.

'Informațiile sunt la fel ca înainte', i-a răspuns Zelenski lui Muir cu nonșalanță.

Deși există o serie de grupuri, uneori schimbătoare, care încearcă în mod activ să pună capăt vieții sale, 'scopul', a spus el, este același.

La un alt moment al interviului cu prezentatorul ABC 'World News Tonight', Zelenski spune că armata rusă a folosit ca armă centrala nucleară Zaporojia, incredibil de mare. 

'Vedeți, au ocupat centrala noastră nucleară, șase blocuri. Cea mai mare din Europa. Înseamnă șase Cernobîl-uri, înseamnă cel mai mare pericol din Europa. Așadar, au ocupat-o. Deci asta este... înseamnă că folosesc arma nucleară. Asta este [o] armă nucleară', a spus Zelenski.

 

Linia de rezervă a fost deconectată în mod deliberat pentru a stinge un incendiu

 

Agenția Internațională pentru Energie Atomică a declarat că a fost informată luni de autoritățile ucrainene că linia de rezervă 'a fost deconectată în mod deliberat pentru a stinge un incendiu'.

'Linia în sine nu este deteriorată și va fi reconectată după ce incendiul va fi stins', a precizat AIEA.

Între timp, singurul reactor rămas operațional al centralei 'va genera energia de care centrala are nevoie pentru siguranța sa și pentru alte funcții', a precizat agenția.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel