Zelenski cere din nou Vestului armament, într-o intervenție emoționantă la summitul NATO: "Vrem să ne salvăm oamenii, dreptul la viață"

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a făcut apel la Alianța Nord-Atlantică pentru asistență militară în vederea confruntării cu ocupanții ruși.

Volodimir Zelenski a subliniat, în timpul unui discurs la summitul NATO, că, într-o lună de război, Rusia a tras peste o mie de rachete diferite împotriva orașelor ucrinene și a efectuat sute de raiduri aeriene.

"Primele ore ale invaziei au însemnat pentru noi lovituri brutale cu rachete. Într-o lună de război, Rusia a lansat peste o mie de rachete diferite împotriva orașelor noastre. A efectuat sute de raiduri aeriene.

Pe 24 februarie, v-am adresat o cerere perfect inteligibilă și logică. Pentru a ajuta la închiderea cerului nostru. Pentru a ne proteja poporul de bombele și rachetele rusești. Nu am auzit un răspuns clar. Ucraina nu dispune de arme antirachetă puternice. Are aeronave mult mai mici decât Rusia. Astfel, avantajul lor în cer este ca și cum ar folosi arme de distrugere în masă. Și vedeți consecințele - câți oameni sunt uciși, câte orașe pașnice sunt distruse", a spus șeful statului.

Zelenski, intervenție emoționantă la summitul NATO pentru asistență militară

 

El a subliniat că armata ucraineană se confruntă de o lună de zile cu condiții de luptă inegale.

"Și de o lună de zile vă spun un lucru. Pentru a salva oamenii și orașele noastre, Ucraina are nevoie de asistență militară - fără restricții. La fel cum, fără limite, Rusia își folosește întregul arsenal împotriva noastră. Distrugând orice ființă vie. Orice, de la clădiri rezidențiale la biserici, de la depozite de alimente la universități, de la poduri la spitale.

Ucraina a apelat la dumneavoastră pentru avioane. Ca să nu pierdem atât de mulți oameni. Aveți mii de avioane de război. Dar nu ne-ați dat nici măcar unul. Am cerut tancuri. Ca să ne putem debloca orașele. Mariupol, Berdyansk, Melitopol. Orașe în care Rusia ține ostatici sute de mii de oameni, creând în mod artificial foamete. Aveți cel puțin 20 de mii de tancuri. Ucraina a cerut un procent. Un procent din toate rezervoarele. Pentru a ni le oferi sau a le vinde. Dar nu am primit un răspuns clar", a spus Zelenski.

„Vrem doar să ne salvăm oamenii, dreptul la viață“

 

Potrivit președintelui ucrainean, acesta este cel mai rău lucru din timpul războiului - lipsa unor răspunsuri clare la cererile de ajutor.

"Ucraina nu și-a dorit niciodată acest război. Și nu a dorit să intre în război timp de ani de zile. Vrem doar să ne salvăm oamenii... Ca orice națiune, avem dreptul să facem acest lucru. Dreptul la viață. Dreptul la acel 1%. Nu dau vina pe NATO. Nu este vina ta. Nu rachetele și bombele voastre ne distrug orașele. Astăzi au fost bombe cu fosfor. Au fost uciși adulți și copii. Vreau doar să știți: Alianța încă mai poate împiedica moartea ucrainenilor din cauza loviturilor rusești. Furnizându-ne toate armele de care avem nevoie", a declarat președintele Zelenski.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel