Zboruri anulate în urma grevei Ryanair. Mii de oameni afectați

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:
Călătoriți în Spania? Ryanair menţine purtarea măştii pe 15 dintre rutele sale europene
Călătoriți în Spania? Ryanair menţine purtarea măştii pe 15 dintre rutele sale europene

 Ryanair a anunţat anularea unor zboruri suplimentare vineri, din şi spre Germania, pe lângă celelalte curse din Italia, Portugalia, Spania, Belgia şi Olanda, din cauza grevei piloţilor, transmit Reuters şi DPA. 

Decizia sindicatului piloţilor germani Vereinigung Cockpit (VC) de a participa la mişcarea de protest va duce la anularea a încă 35-45 de zboruri, din şi spre Germania, a anunţat joi şeful de marketing al Ryanair, Kenny Jacobs. 

Săptămâna aceasta, operatorul aerian irlandez avertizase că vineri va anula 150 din cele 2.400 de curse aeriene din Europa. Vor fi afectaţi 30.000 de pasageri, care vor fi anunţaţi prin SMS şi email. 

Joi, sindicatul german Verdi a cerut însoţitorilor de bord de la Ryanair să participe la grevă, alăturându-se astfel colegilor din alte state europene. 
"După runde de negocieri, nu am primit o ofertă satisfăcătoare", se arată în comunicatul sindicatului. 

Sindicatele care reprezintă piloţii şi însoţitorii de bord din Germania au confirmat astfel că se alătură mişcărilor de protest anunţate de angajaţii Ryanair din Italia, Portugalia, Spania, Belgia şi Olanda, numărul zborurilor anulate putând ajunge la aproape 250, conform Reuters. 

Piloţii şi însoţitorii de bord au declanşat greva deoarece Ryanair i-a angajat în conformitate cu legislaţia irlandeză. Ei susţin că au o situaţie nesigură din cauza acestui tip de contract, care le blochează accesul la beneficiile de stat din ţara lor de origine. 

Angajaţii spun că sunt obligaţi să-şi primească salariile în conturi bancare irlandeze, ceea ce le afectează posibilitatea de a lua credite în ţara lor de origine. 

Germania, Italia şi Spania sunt cele mai importante pieţe europene ale Ryanair. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel