Vouchere de vacanță. Ludovic Orban îl contrazice pe Cîțu

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

 Ludovic Orban a declarat, miercuri, că PNL nu este împotriva voucherelor de vacanță, având chiar și un proiect legislativ care prevede ca și sectorul privat să beneficieze de acestea. Reacția vine în urma declarației senatorului PNL Florin Cîțu privind tăierea banilor de la bugetari.

„Noi avem un proiect de lege prin care să stabilim un regim de deductibilități, astfel încât și angajații din mediul privat să poată să beneficieze de aceste vouchere de vacanță de care beneficiază cei din sectorul public. Noi n-avem nimic împotriva voucherelor de vacanță, dimpotrivă, s-a arătat că este un instrument util, care ajută la dezvoltarea turismului și care permite multor angajați care nu și-ar fi permis să facă un sejur, să își plătească acest sejur, sigur, într-o destinație turistică din România.În ceea ce privește atitudinea față de sectorul public vreau să fac o diferență foarte clară. Partidul Național Liberal respectă activitatea oricărui profesor, oricărui medic, oricărui polițist, oricărui judecător, oricărui funcționar public care își face meseria, care e competent, care servește interesul public și care acționează în conformitate cu misiunea și cu prevederile legale ale instituției în care își desfășoară activitatea”, a declarat Ludovic Orban, la Realitatea TV.

Liderul PNL a adăugat că instituțiile PSD au fost împănate de o mulțime de habarniști și de analfabeți funcționali.

„Ce am semnalat, că instituțiile conduse de PSD au fost împănate de o mulțime de habarniști și de analfabeți funcționali și de oameni care au intrat pe ușa din dos numai pe bază de carnet de partid, care au ajuns să fie și șefi, pentru că așa cum au fost miniștri și șefi de agenții, care au fost puși, efectiv, oameni fără niciun fel de pregătire profesională, fără nici un pic de background, fără nici un fel de experiență în conducere și fără niciun fel de competență, la fel, ei s-au înconjurat cu oameni pe care i-au adus din afara sistemului public sau i-au adus de prin diverse primării în instituțiile din cadrul aparatului central și din serviciile deconcentrate, care au prăbușit complet autoritatea și buna funcționare a instituțiilor publice”, a adăugat Orban.

El a precizat, totodată că PNL vrea ca angajații din mediul privat să beneficieze de un tratament nedicriminatoriu față de cel din sectorul public.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel