Votul la vârsta de 16 ani. Klaus Iohannis: "În principiu, sunt de acord dar..."

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
Klaus Iohannis si Jean-Claude Juncker
Klaus Iohannis si Jean-Claude Juncker

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că de principiu este de acord ca votul la alegeri să poată fi exprimat de cetăţeni care au 16 ani.

"În principiu, sunt de acord cu votul de la o vârstă mai fragedă, 16 ani pare ok, dar cred că ar trebui să începem să învăţăm şi despre democraţie un pic mai devreme, înainte de primul vot, pentru că nu dorim să ne aflăm într-o situaţie ca acum, când se merge la vot la 18 ani şi începi să înveţi lucruri despre alegeri când ai 38. (...) Este necesar să fim informaţi şi da, să dăm dreptul tinerilor să voteze", a spus şeful statului la o dezbatere despre viitorul Europei, la care a participat alături de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

La rândul său, Juncker a precizat că în chestiunea votului de la 16 ani Comisia Europeană nu are dreptul să intervină în cazul deciziei unui stat membru.

Citeşte şi: Jean-Claude Junker dezvăluie din culisele Summitului: "Eu am propus să aibă loc la Sibiu"

"Comisia Europeană nu are dreptul să intervină în astfel de decizii la nivelul statelor europene. Răspunsul meu este că nu avem o astfel de competenţă", a spus el, care a afirmat că în Luxemburg votul de la 16 ani este opţional.

"Când avem 16 ani am putut să votez partidul al cărui preşedinte am devenit acum 20 de ani şi aş face acelaşi lucru şi azi. Nu am învăţat nimic!", a spus preşedintele CE.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel