Vot în Diaspora: A doua zi de vot. Românii s-au prezentat la urne în număr impresionant - peste 100.000

Aproximativ 108.000 de români din diaspora au votat pentru președintele României până sâmbătă, la ora 9.00. Votul continuă și mâine.

Aseară, la ora 00.00, numărul de români din diaspora care votaseră deja depășise cifra de 100.000 de mii. Astăzi, la ora 9.00, numărul voturilor ajunsese deja la 108.000.

Dintre aceștia, în jur de 83.000 sunt votanți pe liste suplimentare, conform datelor Biroului Electoral Central. Acestora, li se adaugă mai mult de 25.000 de români care au votat prin corespondență. 

În premieră, anul acesta românii din afara ţării au la dispoziţie trei zile pentru a alege preşedintele României la urne, în 835 de secţii de votare. 

Respectivele secţii sunt deschise astfel: vineri - între ora locală 12,00 şi ora locală 21,00, iar sâmbătă şi duminică - între ora locală 7,00 şi ora locală 21,00. Alegătorii care la ora 21,00 se află la sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot pot să îşi exercite dreptul de vot până la ora locală 23,59.

Românii din străinătate pot vota cu următoarele documente:

  • cartea electronică de identitate;
  • cartea de identitate provizorie;
  • buletinul de identitate ori paşaportul diplomatic;
  • paşaportul diplomatic electronic/ paşaportul de serviciu/ paşaportul de serviciu electronic/ paşaportul simplu/ paşaportul simplu electronic/ paşaportul simplu temporar;
  • în cazul elevilor din şcolile militare, carnetul de serviciu militar

Pot vota la alegerile prezidenţiale cetăţenii români care au vârsta de cel puţin 18 ani, dacă această vârstă a fost împlinită până în ziua alegerilor inclusiv; dacă nu au fost puşi sub interdicţie sau nu li s-a interzis exercitarea dreptului de vot, pe durata stabilită prin hotărâre judecătorească definitivă. 

Vezi pe STIRIDIASPORA.RO cunde sunt cele 838 de secții de votare amenajate în Diaspora.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.28