Vot în DIASPORA. ROMÂNII din STRĂINĂTATE, MESAJE pentru ROMÂNII de ACASĂ: „Pentru prima dată când simt că se poate!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Românii din diaspora, unde la turul 1 s-a înregistrat o prezență-record, au trimis multe mesaje și îi îndeamnă pe cei de acasă să meargă la vot și în turul al doilea. 

„Sunt stabilit în Franța de 13 ani, îmi doresc in continuare binele țării mele natale. După 50 de ani de comunism și 30 de ani de pesedism e momentul să schimbăm macazul. Eu merg la vot , voi ce de acasă ce veți face?" (Francisc)

„Nu știu cum unii nu merg la vot. Eu la primul tur am mers cu bunica care are 91 de ani și care acum la turul II este mai hotărâtă sa meargă" (Magda).

„Votez pentru românii "ăștia" din toată lumea, votez pentru România. Votez pentru că pot!" (Emilian)

„Sunt un român sătul de țări străine și la fiecare schimbare politică în România aștept cu sufletul la gură să mă întorc acasă. Este pentru prima dată când simt că se poate!" (Bebe)

„Bună seara din Italia! Merg la vot pentru că îmi pasă!" (Gabi)

„În primul rând votez pentru că îmi iubesc țara și pe toți românii mei! După 30 de ani suntem departe de ceea ce visam noi în '89, dar speranța moare ultima. România e țara mea, locul copilăriei mele, cele mai frumoase amintiri sunt acolo, în România. Eu vreau să mă întorc acasă, pentru că dacă nu, voi fi străin toată viața". (Emil)

Votul în străinătate pentru cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale 2019 a început în noaptea de joi spre vineri, la ora 1.00, când s-au deschis secţiile de votare din Noua Zeelandă şi Australia și se va încheia luni dimineață (25 noiembrie 2019), la ora 7.00 (ora României), odată cu închiderea secţiilor de votare de pe coasta de vest a Statelor Unite ale Americii, scrie Digi24.

După primul tur al alegerilor prezidenţiale 2019, care a avut loc în perioada 8-10 noiembrie în diaspora și pe 10 noiembrie la secțiile din țară, Klaus Iohannis a obţinut 37,82% din voturi, iar Viorica Dăncilă - 22,26%, potrivit rezultatelor oficiale ale BEC.

Pentru alegeri prezidențiale 2019, în diaspora au fost organizate 835 de secţii de votare. Lista completă a secțiilor din diaspora, precum și o hartă interactivă a acestora, pot fi consultate pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel