Vot in Diaspora: Prezența românilor la urne în primele ore ale celei de-a doua zi de vot

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Aproximativ 121.000 de români din diaspora au votat pentru președintele României până sâmbătă, la ora 11.00. Votul continuă și mâine.

Nnumărul de români din diaspora care votaseră deja la secțiile de vot amenjate în Diaspora la ora 11.00 a ajuns la 121.500. 

Dintre aceștia, în jur de 96.000 sunt votanți pe liste suplimentare, conform datelor Biroului Electoral Central. Acestora, li se adaugă mai mult de 25.000 de români care au votat prin corespondență. 

Pentru prima dată, anul acesta românii din afara ţării au la dispoziţie trei zile pentru a alege preşedintele României la urne, în 835 de secţii de votare. 

Respectivele secţii sunt deschise astfel: vineri - între ora locală 12,00 şi ora locală 21,00, iar sâmbătă şi duminică - între ora locală 7,00 şi ora locală 21,00. Alegătorii care la ora 21,00 se află la sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot pot să îşi exercite dreptul de vot până la ora locală 23,59.

Românii care au votat deja prin corespondență pot verifica ONLINE dacă votul lor a ajuns la destinație pe platoforma www.votstrainatate.ro. „Această nouă funcţionalitate creată pe site-ul votstrainatate.ro oferă posibilitatea persoanelor care s-au înregistrat pentru votul prin corespodenţă şi ale căror cereri au fost aprobate să verifice statusul primirii plicului de către una dintre secţiile din Romania din cadrul Biroului electoral pentru secţiile de votare din străinătate sau de către o ambasadă/misiune diplomatică”, a anunţat, vineri seară, AEP.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel