Vot Diaspora. Klaus Iohannis, ironic la adresa lui Meleşcanu: "Doamne fereşte! Cum să fie domnul ministru vinovat?"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Preşedintele Klaus Iohannis a comentat acuzaţiile ministrului Teodor Meleşcanu, care a pus problemele de la votul din diaspora pe seama referendumului pe Justiţie. Şeful statului a spus că va înainta autorităţilor un document elaborat de grupul de lucru de la Adminsitraţia Prezidenţială, astfel încât să nu se mai repete problemele de la ultimele scrutine. 

"Diaspora a fost, este şi rămâne în atenţia mea. Din păcate, problemele nu s-au rezolvat nici măcar în partea administrativă, banală. Înainte să îmi încep mandatul a existat un mare scandal la alegerile în străinătate din noiembrie 2014. Am modificat atunci legislaţia însă se vede că insuficient şi iată că acum, la europarlamentare şi referendum s-a repetat problema. Dar să nu vă imaginaţi că cineva şi-a luat răspunderea. La noi s-a dezvoltat, în ultimii ani, o perfecţiune nebănuită la capitolul fuga de răspundere. Ministrul de Externe, Doamne fereşte! Cum să fie domnul ministru vinovat? Nu, preşedintele! Că de ce a convocat referendumul? Cei care au organizat? Vai de mine! Cum să fie dânşii vinovaţi? Ambasadorii numiţi de mine sunt vinovaţi. Ei trebuiau să se ocupe", a spus, pe un ton ironic, preşedintele Klaus Iohhannis, la şedinţa plenară a Coaliţiei pentru Dezvoltarea României.

Preşedintele a mai spus că va trimite săptămâna aceasta un document cu propuneri pentru autorităţile competente în organizarea alegerilor, astfel încât să nu se mai repete problemele din 2014 şi de la alegerile din mai.

"Am anunţat imediat după alegeri că voi constitui un grup de lucru la Adminsitraţie care elaborează propuneri pentru îmbunătăţirea cadrului organizatoric şi legislativ. Pot să vă spun că acest grup a fost înfiinţat, a lucrat şi în această săptămână vom finaliza documentul care va fi înaintat tuturor autorităţilor responsabile pentru ca fiecare să îşi poată face treaba mai bine, sperăm, pentru organizarea următoarelor rânduri de alegeri, primele fiind alegerile prezidenţiale", a mai spus şeful statului.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat ce i-ar putea aduce pe românii din diaspora înapoi acasă.

"Cum putem să îi aducem pe români înapoi? Obiectivul final este extrem de simplu de formulat: transformând România într-o ţară profund europeană, dezvoltată, prosperă, cu o economie, o politică şi o societate care trăieşte în spiritul valorilor europene pe care le tot clamăm, o ţară unde la baza tuturor lucrurilor publice stă meritocraţie, o ţară cu educaţie foarte performantă, care crează locuri de muncă şi bunăstare. În acele condiţii, sunt convins că mulţi români din diasporă se întorc. Un pic mai greu este să ajungem acolo, dar cred că merită să ne străduim", a conchis şeful statului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel