Von der Leyen se întâlnește la Madrid cu Sanchez: "Este un moment decisiv pentru democrațiile noastre"

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Von der Leyen se întâlnește la Madrid cu Sanchez: "Este un moment decisiv pentru democrațiile noastre"
Von der Leyen se întâlnește la Madrid cu Sanchez: "Este un moment decisiv pentru democrațiile noastre"

Runda de întâlniri cu șefii de stat și de guvern europeni pentru președintele Comisiei Europene cu privire la situația actuală din Ucraina și pentru a pregăti summitul informal de la Versailles din 10 și 11 martie.

"Acesta este un moment definitoriu pentru democrațiile noastre. Suntem hotărâți să limităm capacitatea lui Putin de a-și finanța războiul său odios." Astfel s-a exprimat președinta Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, la Madrid, la finalul întâlnirii cu premierul Pedro Sanchez.

"Acest război declanșat de Putin nu este doar atroce, ci și o luptă între democrațiile noastre și autocrație. Iar Spania știe foarte bine că democrația este neprețuită și că trebuie să o apărăm".

Numărul de refugiați din Ucraina "depășește deja 1,2 milioane și este posibil să crească de câteva ori în zilele și săptămânile următoare. Aceștia sunt femei, bărbați și copii nevinovați care fug de războiul nemilos și brutal al lui Putin și care au nevoie de ajutorul nostru imediat". Acest lucru a fost declarat de președinta Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen.

 

UE oferă o primă tranșă de 500 de milioane de euro pentru a-i ajuta pe refugiați

 

Președinta a indicat că toate țările membre dau dovadă de "o inimă mare" și a lăudat "țările din prima linie, precum Polonia, România, Slovacia, Ungaria, dar și Moldova, pentru solidaritatea lor extraordinară". UE, a reamintit ea, oferă o primă tranșă de 500 de milioane de euro pentru a-i ajuta pe refugiați și, în această săptămână, prin găsirea unui acord pentru activarea directivei privind protecția temporară, a asigurat că "refugiații ucraineni obțin imediat drepturile de ședere în UE pentru cel puțin un an". "Refugiații din Ucraina merită solidaritatea și sprijinul nostru, precum și al țărilor care îi primesc", a adăugat ea.

"UE trebuie să scape de dependența Rusiei de gaz, petrol și cărbune. Iar pentru aceasta trebuie să ne diversificăm, să devenim mai eficienți și să investim masiv în surse regenerabile". Spania, datorită "ponderii impresionante a energiilor regenerabile" în mixul său energetic național, "va juca un rol important în aprovizionarea Europei și pentru aceasta trebuie să lucrăm la interconexiunile dintre Peninsula Iberică și restul Uniunii Europene, este una dintre prioritățile. principale ", a subliniat Von der Leyen.

 

Von der Leyen se va afla mâine la Berlin cu cancelarul german Olaf Scholz

 

"Trebuie să ajutăm consumatorii, familiile și întreprinderile care au probleme cu facturile ridicate, acesta va fi cu siguranță un subiect la summitul informal de la Versailles" din 10 și 11 martie, a adăugat ea.

Întâlnirea de la Madrid face parte din seria de vizite ale președintei Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, la șefii de stat și de guvern europeni pentru a menține o strânsă coordonare în fața războiului din Ucraina.

După ce s-a întâlnit cu președintele român, Klaus Iohannis, la București, și cu premierul spaniol, Pedro Sanchez, la Madrid, Von der Leyen se va afla mâine la Berlin cu cancelarul german Olaf Scholz. Cei doi "vor discuta despre situația actuală din Ucraina și vor pregăti summitul informal de la Versailles din 10 și 11 martie", informează purtătorul de cuvânt al lui Von der Leyen, Eric Mamer.

Luni, la Bruxelles, președintele UE îl va primi pe premierul italian Mario Draghi.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel