Vladimir Putin declară că în 2021 a apărat interesele ruse 'în mod ferm'

Alexandru Ichim |
Data publicării:
Putin le ordonă copiilor să stea în carantină timp de două săptămâni înainte de a-i vedea față în față. Liderul este paranoic când vine vorba de Covid
Putin le ordonă copiilor să stea în carantină timp de două săptămâni înainte de a-i vedea față în față. Liderul este paranoic când vine vorba de Covid

Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat vineri că a apărat ''în mod ferm'' interesele Rusiei în 2021, an marcat de o degradare evidentă a relaţiilor cu SUA, informează AFP.

''Am apărat în mod ferm şi constant interesele noastre naţionale, securitatea ţării noastre şi a cetăţenilor noştri'', a declarat Putin în alocuţiunea televizată tradiţională retransmisă în fiecare an pe 31 decembrie la miezul nopţii în Rusia, scrie Agerpres. 

Teritoriul Federaţiei Ruse acoperă 11 fusuri orare şi provinciile orientale ale ţării au celebrat deja intrarea în Noul An. Afirmaţiile şefului statului rus au loc la o zi după o convorbire telefonică cu omologul său american Joe Biden, într-un context tensionat legat de Ucraina.

Kievul şi Occidentul acuză Rusia că a concentrat trupe la frontiera cu Ucraina şi că pregăteşte o eventuală invazie, ceea ce Moscova dezminte.

Preşedintele rus s-a referit şi la criza sanitară legată de COVID-19, Rusia fiind una dintre ţările cel mai grav afectate din lume. Agenţia naţională rusă pentru statistică (Rosstat) a anunţat joi că de la începutul pandemiei peste 600.000 de persoane au decedat din cauza COVID-19 în Rusia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel