Vladimir Putin, înconjurat de şoimi. O pasăre a primit numele unei unităţi speciale ruseşti din Donbas

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

În vreme ce luptele continuă în Ucraina invadată de ruşi, Vladimir Putin a avut parte de o experienţă inedită, înconjurat de şoimi. Momentele au fost filmate luni, în timpul vizitei efectuate de preşedintele Rusiei în Kamchatka, în estul îndepărtat al ţării.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost surprins într-o ipostază mai puţin obişnuită, mai ales de când zgomotul luptelor din Ucraina a cuprins Estul Europei, iar sancţiunile occidentale au început să pună presiune asupra Kremlinului, relateză Observator. În cadrul unei vizite în estul ţării, mai exact în regiunea Kamchatka, liderul de la Moscova s-a apropiat de mai mulţi şoimi, ba chiar şi-a dat "binecuvântarea" pentru ca una dintre păsări să fie botezată Storm (eng. Furtună).

 

Şoim botezat cu numele unei unităţi speciale ruseşti, în prezenţa lui Putin

 

Un voluntar l-a întrebat pe preşedintele rus dacă poate numi şoimul astfel. Potrivit Associated Press, Vladimir Putin i-a răspuns că "Storm este numele unei unităţi speciale care își asumă misiuni deosebit de importante și periculoase în timpul operațiunii militare din Donbas". 

 

Putin s-a deplasat la amplele exerciţii militare din Extremul Orient rus, la care participă şi China

 

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a deplasat marţi la manevrele militare de mare anvergură la care participă mai multe ţări aliate, printre care şi China, în Extremul Orient rus, a transmis purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenţiile ruse de presă, potrivit AFP.

Putin a ajuns la terenul de antrenament militar de la Serghievski, unul din locurile acestor exerciţii, numite Vostok-2022 (Orient-2022), a spus Peskov.

Manevrele ar urma să dureze până la 7 septembrie şi survin în contextul în care Moscova desfăşoară din februarie o ofensivă masivă în Ucraina.

"Este în desfăşurare o reuniune cu uşile închise" cu ministrul Apărării, Serghei Şoigu, şi şeful Statului Major, Valeri Gherasimov, a precizat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, adăugând că Putin "va asista la faza finala a exerciţiilor" după această reuniune.

Exerciţiile Vostok-2022 au început joia trecută prin manevre cu avioane de luptă, deplasări de unităţi de luptă antiaeriene şi simulări de deminare în Marea Japoniei, conform Ministerului rus al Apărării.

Conform Moscovei, peste 5.000 de piese de armament şi de echipamente militare, dintre care 140 de aeronave şi 60 de nave de război şi de sprijin, şi 50.000 de militari sunt mobilizaţi în cadrul acestor exerciţii.

Militari din mai multe ţări din vecinătatea Rusiei sau aliate cu aceasta, precum Belarus, Siria, India şi China, participă la exerciţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel