Vlad Voiculescu, despre situația de la Spitalul Foișor: Este regretabil că acest lucru s-a întâmplat

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
vlad voiculescu declaratii 11 aprilie
vlad voiculescu declaratii 11 aprilie

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, va face declaraţii de presă duminică, de la ora 16,00, la sediul ministerului, pe tema transferului de pacienţi de la Spitalul Foişor şi despre situaţia COVID la zi. 

"Toți pacienții au avut de ales dacă sunt transferați la alte spitale sau dacă merg acasă. Discuțiile despre includerea în circuitul COVID-19 sunt de un an de zile în urmă. MS a dat avizul pentru că de acele locuri depinde viața unor oameni. S-a întârziat cu acordul managerului. Spitalul nu e sub autoritatea MS. Ministerul nu poate decide peste un manager de spital aflat în subordinea unei primării. Este regretabil că acest lucru s-a întâmplat, de la un anumit punct încolo s-a folosit o criză", a spus ministrul Sănătății.

România mai are, în prezent, şase paturi libere la Terapie intensivă pentru pacienţii cu COVID-19, a mai spus Vlad Voiculescu.

Reamintim că, vineri, a fost dat ordinul ca spitalul Foișor să fie transformat în totalitate în spital COVID. Managerul nu semnase at însă documentele, deoarece nu a fost de acord cu acest lucru.   Decizia transformării unității în spital COVID a fost luată deoarece în București e nevoie de mai multe paturi COVID, inclusiv la terapie intensivă, din cauza numărului mare de pacienți infectați.  vacuarea spitalului a început însă seara târziu. Unii pacienți au fost transferați la alte spitale din țară, dar alții au fost externați chiar dacă fuseseră operați recent. Autoritățile și-au pasat reciproc vina pentru acest incident.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel