Viorica Dăncilă: „Suntem pregătiți de ANTICIPATE“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Viorica Dăncilă a declarat că în cazul în care va câștiga alegerile prezidențiale din noiembrie, nu va dizolva Parlamentul pentru a provoca alegeri anticipate. Totuși, dacă guvernul Orban nu va trece, atunci PSD este pregătit și pentru acest pas.

Viorica Dăncilă a declarat, astăzi, că în cazul în care va câștiga alegerile prezidențiale din noiembrie, nu va dizolva Parlamentul pentru a provoca alegeri anticipate. Totodată, președintele PSD a precizat că este pregătită de alegeri anticipate în cazul respingerii învestiturii Guvernului PNL, transmite Mediafax.

Întrebată dacă va provoca alegeri anticipate în cazul în care câștigă alegerile prezindețiale, Viorica Dăncilă a răspuns: "Nu voi face acest lucru. Pentru noi este improtantă stabilitatea României(...) Nu este neapărată organizara de alegeri anticipate".

Totodată, președintele Partidului Social Democrat a declarat că partidul său este pregătit de alegeri anticipate, în cazul în care Guvernul PNL nu va obține votul de învestitură.

„Noi suntem pregătiți să mergem și în anticipate dacă acest lucru se dorește", a precizat Viorica Dăncilă.

Premierul desemnat Ludovic Orban are la dispoziție 10 zile, de la data desemnării, pentru formarea unui Guvern PNL și obținerea votului de învestitură în Parlament. În cazul respingerii acestei propuneri de două ori de către Parlament, este posibilă dizolvarea Parlamentului și organizarea de alegeri anticipate, potrivit Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel