Viorica Dăncilă, SUNATĂ de vicepreședintele SUA Mike Pence. Ce au discutat cei doi jumătate de oră

Premierul Viorica Dăncilă a avut, în această seară, o convorbire telefonică de aproximativ 30 de minute cu vicepreședintele SUA, Mike Pence.

„Am avut o convorbire cu vicepreședintele Mike Pence de aproximativ jumătate de oră. Am discutat despre relația bilaterală excelentă și evoluțiile pozitive înregistrate în cadrul parteneriatului strategic dintre România și SUA. A fost subliniată de ambele părți importanța dezvoltării în continuare a tuturor domeniilor acoperite de parteneriatul strategic, în special cel economic.

De asemenea, am arătat importanța acordată de Guvernul României consolidării relației transatlantice. 

I-am mulțumit vicepreședintelui Pence sprijinul acordat de SUA consolidării, cooperării bilaterale în cadrul NATO.

La rândul său, vicepreședintele SUA a transmis aprecieri cu privire la angajamentul României pentru dezvoltarea relațiilor cu SUA. 

Nu în ultimul rând, vicepreședintele Pence a apreciat modul de gestionare de către Guvernul României a președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene. A apreciat implicarea și rezultatele obținute.

La rândul meu, l-am invitat pe vicepreședintele Pence în România și domnia sa a promis că va efectua această vizită în prima jumătate a anului.

A fost o discuţie foarte caldă, o discuţie punctuală, o discuţie în care s-a arătat dorinţa de cooperare de ambele părţi. Am trimis această invitaţie către vicepreşedintele Pence cu puţin timp în urmă. Dânsul mi-a spus că are această invitaţie pe birou şi că va da curs acestei invitaţii. M-a surprins foarte plăcut această acceptare a invitaţiei”, a declarat Dăncilă la Antena 3.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAIIti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.24