Viorica Dăncilă, SUNATĂ de vicepreședintele SUA Mike Pence. Ce au discutat cei doi jumătate de oră

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Premierul Viorica Dăncilă a avut, în această seară, o convorbire telefonică de aproximativ 30 de minute cu vicepreședintele SUA, Mike Pence.

„Am avut o convorbire cu vicepreședintele Mike Pence de aproximativ jumătate de oră. Am discutat despre relația bilaterală excelentă și evoluțiile pozitive înregistrate în cadrul parteneriatului strategic dintre România și SUA. A fost subliniată de ambele părți importanța dezvoltării în continuare a tuturor domeniilor acoperite de parteneriatul strategic, în special cel economic.

De asemenea, am arătat importanța acordată de Guvernul României consolidării relației transatlantice. 

I-am mulțumit vicepreședintelui Pence sprijinul acordat de SUA consolidării, cooperării bilaterale în cadrul NATO.

La rândul său, vicepreședintele SUA a transmis aprecieri cu privire la angajamentul României pentru dezvoltarea relațiilor cu SUA. 

Nu în ultimul rând, vicepreședintele Pence a apreciat modul de gestionare de către Guvernul României a președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene. A apreciat implicarea și rezultatele obținute.

La rândul meu, l-am invitat pe vicepreședintele Pence în România și domnia sa a promis că va efectua această vizită în prima jumătate a anului.

A fost o discuţie foarte caldă, o discuţie punctuală, o discuţie în care s-a arătat dorinţa de cooperare de ambele părţi. Am trimis această invitaţie către vicepreşedintele Pence cu puţin timp în urmă. Dânsul mi-a spus că are această invitaţie pe birou şi că va da curs acestei invitaţii. M-a surprins foarte plăcut această acceptare a invitaţiei”, a declarat Dăncilă la Antena 3.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel