Viorica Dăncilă: "Sper ca noul Guvern să ducă mai departe aceste proiecte"

Andreea Cosma |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Premierul demis Viorica Dăncilă şi-a exprimat speranţa, miercuri, ca noul noul Guvern să ducă mai departe proiectele destinate salvării oamenilor, adăugând că, în perioada mandatului său, au fost luate o serie de măsuri, între care îmbunătăţirea sistemului naţional de apeluri de urgenţă 112.

Ea a participat la semnarea proiectului "Multirisc Modul III", destinat îmbunătăţirii pregătirii personalului IGSU, Serviciilor de Ambulanţă, Unităţilor şi Compartimentelor de Primiri Urgenţe, Salvamont şi Salvaspeo.

"Este încă o măsură guvernamentală care vine în continuarea demersurilor noastre de dotare cu mijloace de intervenţie rapidă, cu aparatură şi instrumente moderne şi de îmbunătăţire a legislaţiei în cazul situaţiilor critice. După cum ştiţi, la finalul luni iunie, a fost semnat Acordul-cadru privind furnizarea de elicoptere uşoare destinate misiunilor de căutare-salvare montană şi intervenţii medicale de urgenţă. A fost doar unul din paşii importanţi pe care i-am făcut pentru dezvoltarea noului concept al managementului pentru situaţii de urgenţă, viziune 2020. De asemenea, am modificat legislaţia şi am făcut progrese semnificative de îmbunătăţire a sistemului naţional de apeluri de urgenţă 112", a afirmat Dăncilă.

Citeşte şi: Mihai Fifor desfiinţează propunerea de premier: "Orban, 'NEBUNUL' de sacrificiu. Rareș Batistuță l-a amăgit"

Potrivit acesteia, în mandatul său de prim-ministru, s-au luat măsuri "vitale" pentru reducerea timpilor de răspuns şi intervenţia profesionistă în cazul evenimentelor care ameninţă viaţa.

"Oamenii au nevoie de intervenţia rapidă a autorităţilor. Românii trebuie să aibă încredere că în situaţii critice salvatorii sosesc la timp şi intervin profesionist. Sper ca noul Guvern să ducă mai departe aceste proiecte şi să le dezvolte în beneficiul românilor", a spus Viorica Dăncilă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel