Viorica Dăncilă, SĂGEȚI pentru Klaus Iohannis: „Trece întotdeauna mai departe când are șansa să facă bine”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Premierul Viorica Dăncilă a vorbit, în această seară, despre pactul pe care l-a lansat pentru bunăstarea românilor și a susținut faptul că președintele Klaus Iohannis l-a citit, însă „a trecut mai departe, așa cum a făcut-o timp de cinci ani”

„Am propus săptămâna trecută ”Pactul pentru bunăstarea românilor”. Vreau ca toate partidele să semneze acest pact. Nimic din ce am văzut din partea Opoziției nu a fost gândit pentru români. Orice abordare care nu are în centrul ei bunăstarea e una nocivă și trebuie să dispară.

Am fost prima care a semnat acest pact și salut decizia grupului minorităților din Camera Deputaților de a semna pactul. Mulțumesc sindicatelor și organizațiilor care au ales să susțină aceste principii și asumări pentru România.

Mă îngrijorează însă unele răspunsuri. Tocmai principalele partide de dreapta au încercat să ocolească semnarea acestui pact, tocmai ei care au tăiat salarii în trecut. Românii nu au uitat însă ce s-a întâmplat în guvernarea 2010 -2012. Tot din partea Opoziției am văzut încercarea de a condiționarea semnării pactului de demisia guvernului.

Domnul președinte Iohannis ne-a spus că a citit Pactul pentru români și a trecut mai departe, așa cum a făcut-o timp de cinci ani. Președintele trece mereu mai departe când are șansa de a face bine. El se oprește doar când are posibilitatea de a face rău propriei țări.

Nu am crezut că un gest firesc pentru orice partid vă va pune atât de tare în dificultate. Ați eșuat în a da jos guvernul pentru că nu ați reușit să convingeți nici măcar membrii Parlamentului. Acum vorbiți de o nouă moțiune în condițiile în care nu puteți pune semnătura pe o garanție în fața românilor că nu le veți tăia salariile. Nu mă voi opri din a vă cere să vă asumați responsabilitatea în fața oamenilor”, a spus Dăncilă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel