Viorica Dăncilă REAFIRMĂ angajamentul de a MUTA Ambasada la Ierusalim

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Premierul Viorica Dăncilă a reiterat angajamentul său de a muta ambasada României de la Tel Aviv la Ierusalim, într-o discuție telefonică cu ambasadorul israelian la București David Saranga, după ce l-a acuzat pe ambasadorului Palestinei de „fake news”, scrie presa israeliană, citată de HotNews.ro

„Cuvântul meu e cuvânt. Mențin ce am spus în trecut. Nu există nicio schimbare de politică”, a spus Dăncilă, citată de site-ul thetower.org.

Liviu Dragnea l-a chemat luni dimineață la cabinetul său de la Camera Deputaților pe ambasadorul Palestinei, Fouad Kokaly, care a „salutat", după întâlnire, decizia șefului PSD potrivit căreia „guvernul României nu va muta ambasada de la Tel Aviv, la Ierusalim".

A doua zi, marți, Dragnea a susținut că declarațiile ambasadorului Palestinei nu reflectă „sub nicio formă” discuțiile pe care le-au avut.

Potrivit ziarului israelian citat, „premierul Dăncilă a respins afirmațiile lui Kokaly drept "fake news" și a negat că România și-a asumat oficial vreun angajament față de liderii palestinieni că nu va muta ambasada în capitala statului evreu".

Afirmațiile oficialului palestinian, a subliniat premierul, "nu reflectă în niciun fel ceea ce s-a spus în discuție. Am cerut trimisului special să-și retragă [remarcile] deoarece nu au legătură cu realitatea", adaugă thetower.org.

„Într-un mesaj transmis ministerului israelian de Externe, consilierii ei (ai premierului Dăncilă, n.r.) au precizat că Kokaly "ne-a înșelat grav. Am învățat o lecție de viață." Ei au spus de asemenea că Dăncilă a fost „șocată de anunțul trimisului palestinian”, mai scrie thetower.org.

Mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim a fost un subiect tensionat anul trecut între PSD și președintele Klaus Iohannis. Iniţial, anunţul a fost făcut de liderul PSD, Liviu Dragnea, care a spus într-o emisiune TV că Guvernul a adoptat un memorandum prin care se decide începerea procedurilor pentru mutarea efectivă a ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel