Viorica Dăncilă, PROVOCARE pentru Klaus Iohannis: „Îl chem în fața ROMÂNILOR la o CONFRUNTARE unu la unu!”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Premierul Viorica Dăncilă a spus în această seară că îl cheamă pe președintele Klaus Iohannis la o „confruntare unu la unu”.

„Vreau să fie foarte clar: PSD nu va vota guvernul lui Iohannis. Nu putem da un vot de încredere unor oameni care vin să distrugă şi să elimine toate creşterile implementate în ultimii ani. Nu vom gira aruncarea României în nesiguranţă.

Fie că vorbim de blocarea Executivului, de încălcarea Constituției sau a principiului imparțialității, ori de acest discurs al urii îndreptat împotriva PSD, președintele Iohannis are o maximă eficiență în a face rău României. S-a dovedit foarte eficient în a coaliza partidele pentru a da jos Guvernul. Îl așteptăm să dovedească aceeași eficiență și la votul "Guvernului său". Îl chem în faţa românilor pe candidatul Iohannis la o confruntare unu la unu.

Este foarte eficient în a imagina scenarii și războaie cu Partidul Social Democrat. Însă când vine vorba de guvernarea țării și exercitarea atribuțiilor constituționale de șef al statului, eșuează pe toată linia.

Repet: așteptăm partidele care au votat demiterea Guvernului să vină și să își asume responsabilitatea guvernării. Să vină cu programul, cu viziunea, cu bugetul. Orice întârziere și orice pierdere de timp este o bătaie de joc la adresa românilor, pentru care vor fi taxați la vot, împreună cu președintele în funcție - acest părinte spiritual al guvernului fără miniștri și fără program.

În calitate de președinte al Partidului Social Democrat și în urma discuțiilor purtate cu președinții organizațiilor județene, am luat decizia de a nu ne prezenta la votul de investitura a noului Guvern. Cum șapte bărbați, incluzând și Președintele României (de fapt președintele de facto al PNL) au facut efortul de a dărâma acest guvern, mă aștept ca aceiași șapte bărbați să își asume responsabilitatea de a crea majoritatea pentru trecerea noului guvern.

În eventualitatea unui consens și a trecerii guvernului, va asigur că Partidul Social Democrat nu se va opune niciunei măsuri care ar aduce beneficii românilor”, a declarat Viorica Dăncilă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel