Viorica Dăncilă, MESAJ pentru ROMÂNII din DIASPORA: „Avem trei variante”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Premierul Viorica Dăncilă a declarat astăzi, după ședința cu liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, faptul că sunt trei variante pentru ca românii din Diaspora să poată vota toți.

„Am discutat despre votul în Diaspora. Avem trei variante, sperăm să fie îmbrățișate și de cei care își doresc ca într-adevăr în afara granițelor țării să voteze toți cetățenii români”, a declarat Dăncilă.

Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru votul în Diaspora a acordat, în data de 27 iunie, raport favorabil proiectului de lege pentru modificarea unor acte normative privind votul în străinătate la alegerile prezidenţiale.

Potrivit unor prevederi din actul normativ, votul în Diaspora se va desfăşura pe parcursul a trei zile - vineri, sâmbătă şi duminică, iar alegătorii care în ultima zi a votării - duminică - se află la rând la secţiile de votare din străinătate pot vota în continuare până la ora 23.59.

De asemenea, Comisia specială de Cod electoral a stabilit, pentru Diaspora, la alegerile prezidenţiale, alături de votul clasic, să funcţioneze şi votul prin corespondenţă şi cel anticipat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel